No pots definir el sabor de la tòfona negra si no l'has provat. Aquest bolet creix sota terra i és molt difícil de conrear i de recollir, la qual cosa sumat al seu exquisit sabor, ho fa un aliment molt valuós.

Per què triar la tòfona negra?

La tòfona és una exquisitat que ressaltarà els teus plats i li atorgarà un toc gurmet als que desitgis preparar perquè puguis sorprendre els teus comensals. Aquest bolet creix als boscos al sud d'Itàlia, França i Espanya. Creix sota de la terra i pot arribar a tenir la mida d'una pilota de golf. La maduresa de la tòfona arriba a l'hivern, és el punt on els experts gastronòmics recomanen provar-la, perquè assoleix el seu màxim potencial en sabor i aroma.

La maduresa de la tòfona arriba a l'hivern

A més d'això la tòfona presenta una sèrie de beneficis nutricionals per a l'organisme i la salut.

Beneficis de la tòfona

Aquest bolet compta amb un alt valor nutricional, és alta en minerals de tota classe, com a potassi, magnesi, fòsfor i el ferro. A més és alta en fibra, la qual cosa ajuda l'eliminació de colesterol i àcids grassos de la sang.

És baixa en greixos, el que farà que pots gaudir-la sense remordiments. És ideal per agregar-lo a un règim alimentari balancejat per les seves poques calories. Pel seu alt contingut de iode també ajuda el funcionament del sistema circulatori, i el funcionament dels teixits musculars i nerviosos. Complet, veritat?

Ja que a més t'expliquem que si agregues la tòfona negra en la teva dieta diària veuràs beneficis a la pell, augmentarà l'elasticitat i serà més brillant. També col·labora amb la regeneració dels teixits com ungles i cabell.

trufa|tòfona negra
tòfona negra

Tòfona negra o tòfona blanca?

De la mateixa forma que succeeix amb les diferents varietats de xocolata i de cacau que pots trobar en botigues gurmet, també existeixen diferents tipus de tòfona, amb propietats i característiques diferenciades; en aquest cas es tracta de la tòfona blanca i la tòfona negra.

La tòfona blanca, es localitza principalment a Itàlia i Croàcia, no pot ser conreada, només es troba de forma silvestre. La seva textura és llisa, és de color ocre clar, amb un interior tenyit de tons vermellosos amb vetes blanques.

A diferència de la tòfona negra que es presenta en un aspecte rugós, i és de color negre tenyida amb tonalitats vermelloses. El productor mundial més gran de tòfona negra és Espanya.

Aquesta varietat de la tòfona es considera més exquisida que la tòfona negra pel que és més car, els 500g d'aquest bolet poden assolir els 3mil euros. Presenta una aroma i sabor intensos igual com la tòfona negra, però no ha de ser cuinada.