Conreada en zones tropicals, aquesta fruita, que també rep el nom de maracujà, té unes propietats que la converteixen en un aliment molt saludable per a l'organisme. La fruita de la passió és un aliment tropical amb unes propietats molt saludables i de la que et volem explicar una mica més ara que estem en època de menjar fruita, ja que el consum augmenta en primavera i estiu.

Una fruita amb un gran poder antioxidant

Beneficis de la Fruita de la Passió i propietats per a la salut

D'entre els beneficis de la Fruita de la Passió o Maracujà destaca pel seu alt valor nutricional a causa de la seva gran aportació d'hidrats de carboni i els seus grans nivells de minerals com a calci, ferro i fòsfor.

Té un gran poder antioxidant, comparable a la dels cítrics, a causa de la presència de flavonoides i compostos fenòlics, que ajuden l'eliminació de radicals lliures i enforteixen el sistema immunològic.

Fruita de la Pasion
Fruita de la Passió

Més beneficis de la fruita de la passió

La seva significativa aportació de Vitamina A i C, actua directament en la bona salut i aparença de la pell. La vitamina A, es relaciona amb una millora de la vista i reducció de malalties com cataractes o cegueses.

L'altíssim contingut de fibra, ajuden un correcte trànsit intestinal. Afavoreix la reducció de la taxa de colesterol i prevé de malalties intestinals com el càncer de còlon. En les seves llavors comestibles trobem gran quantitat de fibra soluble.

Els seus importants nivells de potassi fan de la fruita de la passió, una fruita ideal per reduir la pressió arterial en persones que pateixen hipertensió. Els nivells de ferro, en combinació amb el potassi ajuden la bona oxigenació de la sang i la millora de la circulació.

Com pots veure, són molts els beneficis de la Fruita de la Passió o maracujà.

Com conservar i madurar la Fruita de la Passió o Maracujà ?

La Fruita de la Passió madura a temperatura ambient i es pot conservar a la nevera durant dies.

Quan el fruit aquesta "verda" la seva gruixuda pell roman llisa. A mesura que madura la seva pell es torna morada, es deshidrata i la polpa adquireix dolçor. Per gaudir d'un bon maracujà saborós i agredolç hem de deixar que la pell s'arrugui considerablement.

També podem congelar les peces de fruita senceres amb closca o extreure prèviament la seva polpa.

Com preparar i menjar la Fruita de la Passió ?

Aquesta fruita tropical és perfecta per barrejar amb altres fruites en sucs o smoothies, també es pot consumir directament partint-la a la meitat. La millor manera de gaudir de l'espectacular sabor agredolç d'una bona fruita de la passió, és obrint el fruit a la meitat i menjar-nos la polpa gelatinosa i les llavors, amb l'ajuda d'una cullera.

Combina molt bé amb altres fruites, aportant matisos tropicals a macedònies i postres.