Afortunadament els temps han canviat i els experts saben avui que menys temps significa millors resultats per a moltes persones ja que qualsevol quantitat d'activitat física, per curta que sigui, és millor que res. Així que ja no hi ha l'excusa de "no tinc temps per fer esport" ara que sabem que no arribar als 60 minuts no és un obstacle.

150 minuts per viure millor

Segons l'Escola Americana de Medicina Esportiva (ACSM), els adults han de dedicar un total de 150 minuts setmanals a la pràctica d'exercici d'intensitat moderada. Aquí és on es desterra el mite: en cap de les seves recomanacions no diu que s'hagi de practicar en intervals de 60 minuts i per tant el temps total es pot satisfer en intervals de 30 minuts d'exercici d'intensitat moderada, 5 dies per setmana, o 50 minuts d'exercici tres dies a la setmana. El que determina el temps ideal d'entrenament és la freqüència amb la que es realitza i la intensitat de l'exercici.

60 minuts
60 minuts

Cal moure'n més, cada dia

Més enllà de la recomanació de fer exercici, l'ACSM destaca la importància de moure's més per compensar el nostre estil de vida, cada vegada més sedentari. El sedentarisme implica molt més risc per a la salut del que es pensava fins fa poc, i per a desconcert de molts, fer esport de forma esporàdica no compensa aquest estil de vida.

Hem d'afegir moviment al nostre estil de vida

Com reduir el teu entrenament.

Si aquestes raons t'han semblat encertades i et decantes per entrenaments per sota de 60 minuts, assegura't de:

1. Augmentar la intensitat, però no abandonar l'escalfament.

Els escalfaments són essencials per a la seguretat i l'eficàcia de l'exercici. Si optes per entrenaments de 30 minuts, dedica almenys 5 minuts per a lentament augmentar el ritme cardíac i la temperatura corporal. Després, en els 20 o 25 minuts que et queden, esforça't fins al punt d'incomoditat, no més d'això.

2. Agregar freqüència, sense oblidar el descans actiu.

Continuem tenint al cap que hem de completar els 150 minuts màgics d'exercici total cada setmana per mantenir-nos en forma, amb bona salut i sentir-nos bé. Però no oblidis que el teu cos també necessita dies de recuperació activa per mantenir-se sense lesions i no cremar-se. Què tal si alternes dies exercicis d'intensitat alta combinats amb dies d'activitats menys exigents físicament com el ioga, pilates, caminar a la cinta, el rem o l'el·líptica.

3. Moure's més sense més ni més.

Fins i tot seguint tots aquests passos, l'entrenament és només una part de l'equació. Ja hem dit com de perjudicial que és el sedentarisme i com de necessari que és moure's per a la nostra salut. En lloc d'obsessionar-nos amb el temps d'entrenament, amb les hores a la cinta, amb els passos caminats, fem-ho amb moure'ns constantment, almenys un parell de minuts cada hora i més si és possible. Posa una alarma i sigues igual si ets a l'oficina o onsevulga que sigui el teu lloc de treball; siguem rigorosos amb la pràctica d'aixecar-nos cada hora i caminar, pujar escales, estirar-nos o el que vulgui que se'ns ocorri... però afegim a la nostra vida moviment.