Sembla simple, però no ho és. L'amanida és un plat que, preparat amb mim, i tenint en compte alguns consells pràctics, pot resultar absolutament irresistible.

Les vegades que en anar a fer-nos una amanida repetim les clàssiques i avorrides receptes de tota la vida?¿Por què ens rendim al destí comprant paquets ja preparats, preparats amb salses precuinades? Si volem menjar sa i preparar-nos una bona amanida 'gurmet', apunta aquests consells. Sabor i nutrients al poder:

Les amanides encaixen especialment a l'estiu

Amanida

Una base de vegetals

Enciams de qualsevol tipus, col arrissada, col col de cabdell, espinac, bleda, canonges, créixens..... A la qual se li pot afegir més aliments verds com a cogombre, alvocat, bròcoli o espàrrecs.

Proteïnes

Pollastre, tonyina, ous cuits, escopinyes, goles, carn de cranc, llenties, fesols, cigrons, quinoa, pèsols, tofu.... Sempre prioritzant aquelles d'alt valor biològic.

Elements cruixents

Ceba cruixent, fruita seca, fruits vermells o llavors.

Adorns

Existeixen opcions molt variades, però és també l'apartat més conflictiu, ja que la majoria dels que venen als supermercats estan carregats de sucres i greixos, per la qual cosa sempre serà millor preparar-lo a casa.

El contrapunt

Afegir un toc diferent amb herbes fresques (alfàbrega, coriandre, cibulet...) o bé amb alguna fruita exòtica (magrana, pinya, poma) pot ser la clau que proporcioni a l'amanida un toc totalment nou i desitjable.

Seguint aquests consells culinaris, aconseguirem realitzar una amanida perfecta que, a més, ens aportarà proteïnes i aminoàcids essencials, vitamines, minerales,antioxidantes, àcids grassos essencials i fibra.

Els trucs per a l'acabat perfecte:

Rentar bé els vegetals i escórrer-los

No ha de quedar aigua que ens dilueixi el sabor de la nostra amanida, procurar no coure gaire els ingredients, la calor desnaturalitza els productes, fent perdre els seus nutrients.

Cuida molt la barreja dels ingredients

No perquè li llancem quaranta mil ingredients ens sortirà una amanida apetitosa.

Barreja bé encara que sigui utilitzant les teves mans

Si no aconsegueixes barrejar-los bé, o si es queda l'adorn en el fons, no podràs apreciar el veritable sabor de la teva creació.

Cura amb l'all, la ceba o el cogombre

Si abusem molt d'aquests ingredients es menjaran el sabor de la resta de l'amanida.

Fuig dels productes refinats

Olis refinats, sal refinada... Utilitza productes mes naturals i rics en nutrients com l'oli d'oliva de primera pressió en fred, oli de palma o de coco. Així com evita els preparats per a amanides que venen als supermercats, molts amb sucre, acidulants, potenciadors de sabor, i ingredients que sumeixin calories al nostre plat.

Tria bé els hidrats

Si volem afegir hidrats de carboni com a pasta o arròs, millor que sigui en les seves versions integrals, ja que conserven més nutrients i fibra.

Com més color, millor

Intenta que la teva amanida tingui molt color. Amb això garantiràs que sigui rica en nutrients.

Utilitza productes de temporada

Sempre són més rics en contingut biològic que aquells productes que es recullen verds, o que es conreen en hivernacles.