Les herbes i espècies que solem agregar als nostres plats per donar sabor, aroma i fins i tot color als mateixos pots ofereixen interessants beneficis sobre la salut del nostre cos i alguns d'ells en particular poden ajudar-te a perdre pes.

Tots els condiments, espècies o herbes que fem servir agreguen sabor i tornen més atractius al paladar diferents plats sent per això d'utilitat per estimular el sentit del gust i afavorir la sacietat. A la mateixa vegada, aquests petits ingredients són font d'excel·lents nutrients per a l'organisme que poden ajudar a prevenir carències mentre perdem pes o bé, millorar la salut de l'organisme amb la seva ingesta.

Aroma, sabor i nutrients

No obstant això, alguns d'aquests ingredients en particular poden ser especialment útils al moment d'aprimar-se com els que et mostrem a continuació:

Xile

El xili i altres pebrots picants contenen al seu interior un potent component anomenat capsaicina que a més de tenir efecte antioxidant al nostre cos promou la crema de greixos i afavoreix el control del pes corporal com assenyala un estudi publicat a British Journal of Nutrition.

Si bé en excés aquests ingredients picants poden irritar el nostre aparell digestiu i no ser recomanables, en moderades proporcions en el marc de la nostra dieta habitual poden ser de gran ajuda per estimular la despesa calòrica i la crema de greixos, afavorint d'aquesta forma l'aprimament.

xili

Xile, un aliment amb nutrients

Cúrcuma

La cúrcuma, font de curcumina i de valuosos nutrients pot impedir la formació de noves cèl·lules grasses així com també afavorir l'oxidació de greixos emmagatzemats al nostre cos.

En aquest sentit, la cúrcuma podria protegir la salut i ajudar-nos a no engreixar-se així com també, a desfer-nos dels quilos de més si la incloem en el marc d'una dieta equilibrada, reduïda en calories.

Pebre

El pebre igual com el xili té capsinoides que poden estimular la crema de greixos i el metabolisme, però a més, una investigació presentada el 2013 assenyala que el consum d'aquest ingredient afavoreix la formació de greix bru o marró que és metabòlicament més actiu.

El greix bru, marró o beix és de gran ajuda per no engreixar-se i d'utilitat per aprimar-se, ja que afavoreix l'oxidació de lípids al cos i també estimula la despesa de calories diaris.

Així, recomanem incloure pebre en la dieta habitual en diversos plats com una sopa freda, una amanida, un peix a la papillota, entre altres preparacions.

Ja veiem que en el marc d'una dieta equilibrada les herbes i espècies poden ser de molta utilitat per aprimar-se cuidant la salut de l'organisme i degustant saborosos plats, per tant, una vegada més aconsellem el seu ús a la cuina diària.