Quins aliments són aconsellables a l'estiu

Els aliments més aconsellables a l'estiu són les verdures i les fruites. Aquests grups d'aliments ens aportaran sobretot hidratació, juntament amb vitamines, minerals i fibra. Ara arriba la temporada de fruites molt riques en aigua com la síndria, meló, gerds, préssec, pruna o cirera. Aprofita-les per utilitzar-les en una macedònia, un gelat sense sucre, fins i tot afegir-la a les teves amanides o combinar-les amb pernil salat com el meló o les prunes amb el pollastre.

Verdures com el carbassó, tomàquet, cogombre, pebrot o ceba són perfectes per fer amanides fresques i combinar-les amb llegums com cigrons, llenties i mongetes i així incloure la proteïna vegetal que necessitem juntament amb greixos saludables com l'oli d'oliva verge extra, alvocat i fruita seca.

Els aliments més aconsellables a l'estiu són les verdures i les fruites

Beu prou aigua a l'estiu

Recorda beure prou aigua a l'estiu. A causa que augmenta la temperatura exterior, augmenta la temperatura interior del nostre organisme. Que pugi la nostra temperatura corporal és molt perillós (pensem que és un estat com tenir febre) amb conseqüències nefastes per a la nostra salut. És per això que el nostre cos sua, perquè així, l'aigua que tinguem a sobre de la pell es refresqui i ens redueixi la temperatura corporal.

Què provoca el fet que suem més? Que haurem de beure més. I quanta aigua necessito? La quantitat d'aigua que necessites és totalment individual. Com a recomanació general, uns dos litres al dia, encara que dependrà de la teva genètica, de si fas més o menys exercici, de si estàs més o menys entrenat/a. Una opció per conèixer si estàs prou hidratat/a és mirar el color de l'orina. Si la veiem fosca, significa que ja comencem a deshidratar-nos. Tanmateix, tampoc no ha de ser completament transparent.

Algunes idees per beure aigua i que no sigui sempre natural amb gel és beure-la en forma d'aigua amb gas, infusions fredes, cafè amb gel o suc de tomàquet. Ocasionalment, podem incloure algun refresc sense sucre o beguda que sol tenir alcohol però en el seu format 0%.

Menjar a l'estiu
Menjar a l'estiu

Com enfocar l'estiu per a la pèrdua de pes

Per a la pèrdua de pes és aconsellable enfocar l'estiu des d'una perspectiva flexible en l'alimentació i l'entrenament. Amb això no volem dir que puguem fer cheat meals cada dia i deixar de moure'ns. Simplement, cal acceptar que la gran majoria de nosaltres tindrem una quinzena de vacances i més sortides fora de la nostra rutina, per la qual cosa culpabilitzar-se de no estar fent les coses perfectes només ens portarà cap a un mal camí.

Un enfocament més flexible és posar-nos com a objectiu no guanyar pes. Un altre dels objectius que us recomanem és aprofitar aquestes calories que mengem de més perquè sortim a menjar fora per fer més esport o exercici.

Recorda que una pèrdua de pes, concretament de greix, és un procés lent que requereix constància i paciència. El nostre departament de nutrició pot ajudar-te amb això. És igual quan comencis, l'important és començar i els resultats arribaran tard o d'hora.

Per què és tan típic agafar salmonel·la a l'estiu

Agafar salmonel·la a l'estiu és típic per les temperatures elevades i una mala conservació dels aliments. Aquest conjunt és el brou perfecte perquè creixin bacteris, com per exemple la salmonel·la, i ens provoquin nàusees, diarrea, vòmits o febre.

Algunes recomanacions són les següents:

  • No deixis res fora de la nevera més de dues hores
  • No tinguis aliments oberts a la nevera sense un film o tupper i renta't les mans sempre que hagis de tocar un nou aliment, especialment si has tocat carn o peix cru.
  • Cuina bé els aliments, en especial els ous. No els rentis abans de cuinar i si els poses a la nevera després de comprar-los, en treure'ls, cuinar-los directament, no deixis que es condensi gotes d'aigua a la superfície d'aquests.
  • Vigila la conservació de la llet no pasteuritzada i mantén-la sempre a la nevera després d'utilitzar-la.