Cada vegada són més les receptes que trobem a les diferents xarxes socials. En algunes d'elles, s'anima els seguidors a preparar un menú setmanal saludable. Segur que has vist alguna vegada això que t'expliquem, així que avui hem volgut veure en què consisteix el "meal preparation" o "meal prep", aquesta manera de preparar els teus plats per a la setmana.
Una moda dels Estats Units que ja s'ha estès
En què consisteix el «meal prep»
Planificar els apats de la setmana és una cosa bastant comuna, però en algun lloc del món (concretament dels Estats Units) algú va pensar que cuinar, o semi cuinar els aliments, podria ajudar a estalviar temps a la cuina cada dia. I així és com va arribar a les nostres vides el terme «meal prep», que significa literalment preparar menjar. En concret, es tracta d'un mètode per planificar i preparar en part els apats per a tota la setmana.

De manera que es pugui estalviar gran quantitat de temps a la cuina, així com diners en la compra setmanal i evitar l'excés de desaprofitaments d'aliments que no es consumeixen. Però el concepte de «meal prep» va més enllà, ja que no es tracta només de dissenyar un menú o deixar alguns plats cuinats. Es tracta de tot un mètode que implica els següents passos:
- Planificar amb temps el menú setmanal, tenint en compte cada menjar del dia així com les col·lacions.
- Comprar exactament els aliments necessaris, evitant el malbaratament de productes. A més de fer una sola compra general per a tota la setmana, on s'adquireixi tot el necessari per a tots els menjars.
- Dedicar un temps concret cada setmana per cuinar, amb 2 o 3 hores serà suficient amb una bona organització.
- Preparar certs complements per al menjar com a verdures i hortalisses que han de ser presents a cada àpat. És a dir, trossejar verdures en quantitat per tenir disponibilitat en cada moment.
- Distribuir les porcions en recipients apropiats, amb la mida adequada per completar els apats amb els nutrients necessaris.
- Conservar correctament a la nevera durant la setmana.
Beneficis de planificar i cuinar un dia a la setmana
No hi ha res més desmoralitzador que arribar a casa després d'una llarga jornada de treball i haver de preparar el menjar. Això és bàsicament, la qual cosa evitaràs amb el «meal prep» perquè podràs obrir la nevera i trobar el menjar semi preparat en tot moment. A més, en tenir les porcions separades de forma equitativa, prendràs la ració necessària i evitaràs menjar de més.
Si encara no estàs del tot convençuda dels molts avantatges de planificar el menjar del menú setmanal, pren nota de tots els beneficis del «meal prep».
- Estalvies diners. Perquè fas una sola compra on adquireixes tot el que necessites. Està demostrat que fer diverses petites compres resulta molt més car, perquè sempre s'emporten més coses de les necessàries.
- També estalvies temps. Un sol dia tindràs el menjar de tota la setmana semi preparada i dividida en recipients llestos per servir.
- Saps el que menges en tot moment. Si tens el menjar preparat a la nevera, et costarà molt més caure en la temptació de demanar menjar ràpid.
- Menges saludable. Complementant el punt anterior, en tenir el teu àpat preparat amb productes naturals menges millor i més saludable.
- Es malgasten menys aliments. Una cosa que s'ha de controlar a cada casa, perquè el malbaratament d'aliments és alarmant tenint en compte que moltes persones tenen carències alimentàries a tot arreu del món. Els recursos són limitats i el menjar sota cap concepte s'ha de malgastar.