El carbassó s'ha beneficiat de l'interès creixent per la salut i la silueta. Com que conté bastanta aigua i fibra, omple l'estómac i no falta en les dietes d'aprimament, sempre que no es consumeixi fregit. Les propietats del carbassó són àmplies.

Un carbassó de 250 g aporta només unes 48 calories, però acompanyades d'abundant fibra i quantitats notables de nutrients essencials: àcid fòlic, potassi, ferro, manganès, vitamina A i vitamina C (tenint en compte que aquesta última només s'aprofita si es consumeix cru o lleugerament cuit al vapor).

Vitamines:

Sempre que es consumeixi cru o lleugerament cuit al vapor, destaca el seu contingut de vitamina C. Un carbassó mitjà cru (250 g) aporta el 60% de les necessitats diàries.

És significativa la presència de vitamines del grup B, essencials per a l'obtenció d'energia. Important és la quantitat d'àcid fòlic, vitamina decisiva per a la salut del sistema nerviós i el sistema immunitari.

Calabacín
Carbassó

Minerals:

A més del potassi, que contribueix a regular la tensió arterial i la distribució de líquids al cos, el carbassó proporciona tres minerals essencials per al bon estat dels ossos: calci, fòsfor i magnesi.

Un altre mineral present en dosis significatives és el ferro. Un carbassó de 250 g aporta de mitja 3,8 mg, que suposa el 25% de les necessitats diàries, encara que no s'assimilin en la seva totalitat.

Fibra;

En comparació amb altres hortalisses aporta una proporció menor de fibra, però és molt rica en mucílags, uns compostos que protegeixen la mucosa del sistema digestiu i afavoreixen la flora intestinal beneficiosa.

Són responsables de la bona fama del carbassó com a aliment digestiu, indicat en casos d'alteracions com a gastritis i restrenyiment.

Informació nutricional del carbassó per cada 100 grams:

  • Calories del carbassó: 16 calories (67 kJ)
  • Carbohidrats: 3,3 g
  • Fibra: 1.1 g
  • Greixos: 0,2 g (poliinsaturades, omega 3 i omega 6))
  • Proteïnes: 1,2 g
  • Vitamina A: 200 IU
  • Vitamina C: 17 mg
  • Vitamina K: 4,3 mcg
  • Potassi: 262 mg
  • Hierro: 0,4 mg
  • Manganesi: 0,2 mg

La composició del carbassó en fa un ingredient ideal en dietes per a persones amb sobrepès

Beneficis del carbassó:

  • La composició del carbassó fa d'ell un ingredient ideal en dietes per a persones amb sobrepès, hipertensió, problemes digestius, restrenyiment o retenció de líquids.
  • També les mares i pares són grans defensors del carbassó. La seva suavitat, sabor, textura i qualitat nutritiva fan del carbassó la primera hortalissa en la vida de molts nens, normalment en forma de crema, puré o pastís.
  • Gràcies als petits, el carbassó ha reconquerit moltes cases. En alguns fins i tot s'atreveixen a conrear-los, ja que en un test gran la seva cura és senzilla.
  • És, a més, una gran font d'antioxidants. Es recomana menjar-lo amb pell, ja que és allà on es troben la majoria de nutrients.