Si al matí no tens prou temps per cuinar i asseure's a menjar un esmorzar complet, l'opció és preparar un deliciós batut. Són begudes molt fàcils i ràpides d'elaborar, a més que pots fer-les a base d'aliments per reduir la gana i sentir-te ple per més temps.

La finalitat de consumir-los és recarregar-te de nutrients, així com controlar els antulls del dia i complir les teves metes de baixar de pes. A continuació, et compartim les receptes de batuts que aconsegueixen aquesta comesa i que són una delícia per al paladar!

Batuts que podem adaptar al nostre gust

1. Batut de poma i llinosa

És un batut que treu la gana i és ric en fibra i aigua que aporta sacietat a l'estómac, elimina la retenció de líquids i neteja el tracte intestinal. Preparala barrejant a la liquadora una poma verda sense ossos i en trossets, una cullerada de llinosa prèviament hidratada, una culleradeta de canyella en pols i ⅓ de tassa d'aigua.

2. Batut de pastanaga i civada

Aquest batut té carbohidrats complexos que es caracteritzen per ser de lenta absorció i, per tant, no generen pujades de glucosa a la sang. Això es tradueix en més sacietat i menys ansietat de menjar aliments alts en sucre. Per elaborar-lo, agrega a la liquadora 3 pastanagues pelades, el suc d'una taronja, 2 cullerades de civada i un rajolí d'aigua.

batut pastanaga
batut pastanaga

3. Batut de fruits vermells, iogurt i nous

Aquest batut és realment exquisit, ric en fibra soluble perquè et sentis ple per més temps i atapeït de probiòtics que lluiten contra els antulls del sucre. Si vols consumir aquesta meravella, processa ⅓ de tassa de mores blaves, ⅓ de tassa de gerds, ⅓ de tassa de maduixes, 2 cullerades de iogurt grec sense sucre i un grapat de nous.

4. Batut de pinya i chía

La pinya té poques calories i molta aigua, la chía ofereix un efecte "saciant" i l'aroma de la menta suprimeix la gana. No en necessites més! Treu-li partit dels seus beneficis liquant 2 llesques de pinya, 2 cullerades de chía, unes fulletes de menta, el suc d'una llimona i un rajolí d'aigua.

5. Batut d'alvocat i cacau

Els greixos bons, vitamines i minerals d'aquest batut, calmen el sistema nerviós, retarden l'absorció dels nutrients i disminueixen l'absorció de sucre a la sang, aconseguint mantenir la teva gana a ratlla. Com es prepara? Liqua un alvocat, 1 ½ tassa de llet d'ametlles, una cullerada de cacau en pols i mel o un tros de plàtan per endolcir.

Si cap d'aquestes opcions no et convenç, sempre pots modificar alguna d'elles al teu aire, però sempre recomanem ingredients saludables per tenir una dieta òptima per al teu organisme.