La quinoa, un aliment molt de moda aquests últims anys, comparada amb altres grans, com el blat o l'arròs, és una millor font de proteïna així com també capaç d'aportar-nos un gran nombre de vitamines i minerals. I com altres grans com l'arròs, la quinoa s'aconsegueix en diferents colors, incloent el vermell i el blanc. Encara que són el mateix gra, hi ha lleugeres diferències nutricionals entre ambdós tipus.

Com diem, la quinoa té moltes propietats positives per al nostre cos, però una de les principals diferències entre la quinoa blanca i la quinoa vermella són les diferents propietats de cada una. Veurem les diferents propietats de la quinoa vermella i blanca.

Diferències entre quinoa blanca i vermella

Primer, si parlem de la quinoa blanca, aquest gra és un dels més populars en el dia d'avui, sense arribar a guanyar-lo a l'arròs, que encara és un aliment molt integrat a la nostra societat. La quinoa blanca és enormement nutritiva, ja que conté proteïnes, fibra, fòsfor, ferro, potassi i zinc a més de vitamines B, E i àcids omega 3. La quinoa és un gra que no conté glúten, per la qual cosa la converteix en un aliment perfecte per a celíacs.

I per si fos poc, la quinoa blanca conté dues potents substàncies bioactives, la quertecina i el kaempfenol, dos flavonoides que proporcionen efectes antiinflamatoris, antivirals, anticancerígens i antidepressius. Incloent quinoa en la dieta s'eleva significativament la ingesta total d'aquests i altres nutrients.

quinoa

Quinoa, una font de proteïna

D'altra banda, si parlem de la quinoa vermella, podem parlar d'un gra una mica diferent i no només pel color, sinó perquè compta amb propietats diferents de les de la quinoa blanca. Encara que els dos grans s'assemblen molt i contenen moltes similituds quant a la seva composició, la quinoa vermella proporciona una mica més de proteïnes i és moltíssim més rica en riboflavines. La quinoa vermella, cuinada, té un color marró i un sabor molt més intens que la seva germana la blanca. A més la closca és molt més dura a causa de l'alt contingut de fibra que conté el gra. Això fa que la quinoa vermella tarda molt més en coure, com uns 5 minuts més.

Quant al greix, hi ha lleugeres diferències. Una tassa de quinoa vermella conté 2 grams de greix i la blanca 3 grans, una lleugera diferència que no hauria de marcar la nostra elecció per una o una altra.

Si vols provar aquest fantàstic gra al teu pròxim menjar, hi ha una gran quantitat de receptes amb què podem incloure quinoa en la nostra dieta, amb la qual cosa si estem buscant cuidar-nos de la millor forma, la quinoa és un complement ideal.