El sistema immunitari de les persones està format per cèl·lules i proteïnes que exerceixen una funció essencial en la defensa del nostre organisme davant virus i bacteris. De la seva fortalesa depèn en gran manera el nostre estat de salut, per això és important prendre mesures per cuidar-lo. En aquest sentit, està demostrat que l'alimentació resulta bàsica.

Els següents són alguns dels aliments avalats per la ciència per enfortir el sistema immunitari i, per tant, ajudar-nos a prevenir infeccions.

Els cítrics

Les taronges, mandarines, llimones, llimes, aranges són riques en vitamina C, que augmenta la producció de glòbuls blancs, un element clau per combatre les infeccions.

L'all

S'utilitza per combatre les infeccions des de fa milers d'anys, entre altres coses perquè en la seva composició es troba l'al·licina, un compost ensofrat amb propietats per combatre les infeccions respiratòries. A més, ajuda a disminuir la pressió arterial i retardar l'enduriment de les artèries.

AllsEls pebrots vermells

També són rics en vitamina C, com els cítrics. A més, són una font de betacarotè, que enforteix el sistema immunitari i ajuda a mantenir sans els ulls i la pell.

El bròquil

Conté vitamines A, C i E, així com molts altres antioxidants i fibra. De fet, és una de les verdures més saludables que es poden incloure en l'alimentació. El secret per mantenir les seves propietats és cuinar-lo el menys possible.

Els espinacs

Igual com el bròcoli, són riques en vitamina, antioxidants i betacarotè, per la qual cosa ajuden a augmentar la capacitat de lluita contra les infeccions del nostre sistema immunitari.

El iogurt grec

Els iogurts grecs naturals, rics en microorganismes i probiòtics, estimulen també les defenses de l'organisme. Però és important evitar aquells que estan carregats de sucre o les postres làcties que es fan passar per iogurt grec.

Les ametlles

Riques en vitamina E, compleixen un paper important a l'hora de prevenir i combatre els refredats. És una vitamina liposoluble, la qual cosa significa que requereix la presència de greix per ser absorbida adequadament.

La cúrcuma

La cúrcuma és l'ingredient principal al curri. Però aquesta espècia groguenca també s'ha utilitzat durant anys com un antiinflamatori en el tractament de l'osteoartritis i l'artritis reumatoide. A més, se sap que les altes concentracions de curcumina –que li donen a la cúrcuma el seu color distintiu– poden ajudar a disminuir el mal muscular induït per l'exercici.

La papaia

La papaia és una altra fruita amb molta vitamina C. Una sola peça de papaia en pot contenir més del 200 % de la quantitat diària de vitamina C recomanada. Les papaies també tenen un enzim digestiu anomenat papaïna que té efectes antiinflamatoris.

El kiwi

Igual com les papaies, els kiwis vessen nutrients essencials, com l'àcid fòlic, el potassi, la vitamina K i la vitamina C. Aquesta última augmenta els glòbuls blancs per combatre les infeccions, mentre que els altres nutrients del kiwi mantenen la resta del cos funcionant correctament.