La clorofil·la és el pigment verd en les plantes responsable d'absorbir la llum necessària per a la fotosíntesi. És coneguda com la «sang de les plantes", ja que és necessària per al seu creixement i respiració.

Els estudis demostren que la clorofil·la en humans és un poderós fitonutrient (un conjunt de nutrients produïts pels vegetals) que pot beneficiar la nostra salut, quan es consumeixi en forma d'aliment, ja que nosaltres sols no podem "fotosintetitzarla".

Principals beneficis de la clorofil·la

  • Millora la salut de la sang: La clorofil·la té una estructura molecular molt similar a la nostra sang, l'única diferència és l'àtom central, la nostra sang està composta principalment per ferro i la clorofil·la per magnesi, per tant, aquesta poderosa planta ens permet augmentar l'oxigenació i el subministrament de nutrients a les nostres cèl·lules.
  • Protegeix contra malalties: segons un estudi publicat a la revista Food & Nutrition Sciences el 2013, la clorofil·la prevé el mal de l'ADN i redueix l'exposició a certes substàncies inflamatòries i cancerígenes.
  • Evita toxicitat per metalls pesants: Els metalls trobats en diversos aliments no poden ser metabolitzats pels humans, és per això que persisteixen en el cos i generen altes concentracions de toxicitat. La clorofil·la té un efecte "segrestant" que competeix amb els metalls evitant els seus efectes tòxics.

Els estudis demostren que la clorofil·la en humans és un poderós fitonutrient

Clorofil·la
Clorofil·la

Altres beneficis que demostren la seva increïble versatilitat i potencia

  • Ajuda a controlar la gana i els antulls
  • Controla l'olor corporal
  • Promou la cicatrització del cos
  • Promou la neteja
  • Potent acció antioxidant
  • Acció eficaç contra fongs
  • Acció eficaç a ferides
  • Disminueix el mal alè
  • Antiinflamatori en ulceres gàstriques
  • Promou nivells saludables de ferro
  • Controla els nivells de glucosa

On podem trobar la clorofil·la?

Com a regla general, com més verda sigui la planta, més clorofil·la conté. Per tant, les herbes i les verdures verdes profundes, són algunes de les millors fonts dietètiques de clorofil·la. Perquè obtinguis tots els efectes de la clorofil·la aconsegueix-la en productes alcalins (verdures fresques i crues, evita coure-les, perden les seves propietats):

  • Bleda
  • Alfals
  • Kale
  • Creixen
  • Espinacs
  • Naps
  • Coliflor
  • Col o col de cabdell
  • Julivert
  • Coriandre
  • Espàrrecs

Evita la clorofil·la àcida (verdura cuita o al vapor, o de productes derivats com càpsules, clorofil·la embotellada, etc. ). La clorofil·la processada i sotmesa a calor es rovella immediatament i ja no presentarà l'efecte descrit.

Com podem consumir-la?

Es recomana consumir aquests aliments crus en amanides, smoothies, sucs, batuts i més. A més, en combinar amb altres fruits i verdures augmentes les propietats del teu aliment generant un "Super Food".