Segons diversos estudis i experts, hi ha cinc aliments que ens aporten nutrients essencials com el iode, l'àcid omega 3, el zinc, el monofosfat o el turó, que contribueixen, a incrementar la qualitat de les connexions neuronals, ajudant així a un millor funcionament general del cervell. Si ja ets un consumidor habitual d'aquests aliments, estàs d'enhorabona. Si, al contrari, encara no formen part de la teva ingesta diària, ara és el moment d'incloure'ls en la teva llista perquè el teu cos l'agraeixi, en especial el teu cervell.

Quatre aliments que ajudaran el teu cervell

alimentacion intel·ligència

L'alimentació és clau per al nostre cervell

1. El peix blau

Amb una bona font d'àcid gras omega 3, menjar peix blau pot ajudar-te a incrementar el teu quocient intel·lectual fins a 3'5 punts; una xifra gens menyspreable. El salmó, la tonyina, les sardines o les anguiles són alguns dels peixos blaus que més consumim i que no haurien de faltar en cap dieta habitual, sobretot si el nostre objectiu és mantenir o augmentar les nostres capacitats intel·lectuals i el rendiment del nostre cervell.

2. Els ous

El turó (un nutrient que se sol agrupar amb les vitamines del grup B) és present als ous de granja que consumim de diferents formes. Té la capacitat d'enrobustir les connexions nervioses interneuronals, encarregades d'activar la transmissió d'emocions records o idees. Una investigació de l'Institut Tecnològic de Massachussetts (MIT) afirma que el seu consum rutinari durant el lapse de trenta dies és capaç de produir un increment notori de les nostres capacitats cognitives.

3. El pernil ibèric

Aquest és un dels aliments més selectes en la dieta mediterrània i un dels que més adeptes té, conté zinc, un mineral que, entre altres funcions, ens ajuda a incrementar la qualitat de les connexions neuronals, augmentant així la rapidesa mental. No obstant això, la concentració de zinc al pernil és moderada, i serà necessari consumir altres aliments (be, ostra o germen de blat) per obtenir la dosi diària recomanada pels nutricionistes. De tota manera, que serveixin aquestes línies per incentivar el consum d'una bones porcions de pernil, ja que és un aliment tan ric per al cervell com per al paladar.

4. La remolatxa

Aquesta hortalissa conté monofosfat d'uridina, que de la mateixa manera que el turó, el iode i l'àcid gras omega 3, contribueix que les cèl·lules nervioses interactuïn més i millor entre si, fomentant la qualitat de les nostres habilitats cognitives. Una altra investigació del MIT va revelar també que els ratolins que van consumir aquest vegetal diàriament van experimentar canvis bioquímics en les sinapsis neuronals, fet que va causar un increment de la seva intel·ligència.