La vitamina K és un nutrient fonamental per a la salut òssia, la coagulació de la sang i el benestar general. Descobrim cinc aliments que destaquen pel seu generós contingut de vitamina K, contribuint així a enfortir la nostra salut des de dintre.

1. Espinacs: Els espinacs són una font veritablement poderosa de vitamina K. Aquest vegetal de fulls verds no només proporciona una àmplia gamma de nutrients, sinó que també ofereix aproximadament el 604% del valor diari recomanat de vitamina K per cada tassa crua. Ja sigui en amanides, batuts o plats cuits, els espinacs són una addició versàtil i deliciosa per augmentar la teva ingesta de vitamina K.

2. Col Arrissada: La col arrissada és una altra joia verda atapeïda de vitamina K. Una tassa de col arrissada crua en pot proporcionar més del 1000% del valor diari recomanat d'aquesta vitamina. A més, la col arrissada és rica en altres nutrients essencials com la vitamina A i el calci, enfortint així la salut dels ossos i contribuint al benestar general.

3. Bròcoli: El bròcoli no només és conegut per la seva versatilitat a la cuina, sinó també pel seu contingut nutricional impressionant. Una tassa de bròcoli cuit pot aportar aproximadament el 92% del valor diari recomanat de vitamina K. A més, aquest crucífer és ric en fibra, antioxidants i altres nutrients beneficiosos per a la salut.

4. Cols de Brussel·les: Les cols de Brussel·les són petites però poderoses quan es tracta de vitamina K. Una tassa de cols de Brussel·les cuites en pot proporcionar més del 180% del valor diari recomanat d'aquesta vitamina. A més, aquestes petites verdures crucíferes són una excel·lent font de fibra i vitamina C, millorant així la salut general del cos.

Les cols de Brussel·les són petites però poderoses quan es tracta de vitamina K

5. Julivert: El julivert no només és un adorn aromàtic a la cuina, sinó també una font concentrada de vitamina K. Una cullerada de julivert fresc picat aporta aproximadament el 50% del valor diari recomanat d'aquesta vitamina. Agregar julivert als teus plats no només millora el sabor, sinó que també contribueix a la ingesta de nutrients essencials.

Incloure aquests aliments rics en vitamina K en la teva dieta no només enfortirà els teus ossos, sinó que també contribuirà al funcionament adequat del sistema de coagulació sanguínia. A més, aquests aliments ofereixen una gamma de nutrients addicionals que contribueixen a una dieta equilibrada i promou la salut general. Així que, la pròxima vegada que planifiquis els teus apats, assegura't d'incloure espinacs, col arrissada, bròcoli, cols de Brussel·les i julivert per gaudir dels beneficis de la vitamina K.