El candidat de Junts a l'alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, estén la mà a ERC i el PSC si guanya les eleccions municipals del 28 de maig perquè els seus plantejaments no són "antitètics". Així, Trias no descarta un futur "estable" governant amb el suport d'algun d'aquests dos partits, segons ha declarat a l'ACN.

Així doncs, Trias afirma estar "francament obert" a un pacte amb ERC, però també amb el PSC. Alhora, es pregunta si Ernest Maragall (candidat d'ERC) o Jaume Collboni (candidat del PSC) estan disposats a fer-lo alcalde. I afegeix que, en qüestions de ciutat, comparteix "moltes" coses amb el PSC i "bastantes" amb ERC. És per això que estén la mà als dos partits si guanya: "Tenim plantejaments que no són antitètics amb cap dels dos".

A més a més, creu que podria arribar a acords amb aquestes formacions per a un futur "estable" per a la ciutat. En aquest sentit, recorda que, quan ell va ser alcalde en minoria, va tenir una "magnífica" relació amb ERC i fins i tot va fer un acord "important" amb els socialistes en l'últim any de legislatura. "Per què no hem de tornar a tenir una situació estable?", es pregunta. No obstant això, Xavier Trias confia que obtindrà prou regidors com per només haver d'acceptar els vots dels republicans o els socialistes si guanya. I es reivindica com l'únic candidat que representa el canvi.

Ara bé, malgrat que Trias s'hagi obert a governar amb els republicans i els socialistes, el candidat de Junts prefereix parlar de sumar forces i no pas d'afinitat política. "Governarem amb els que estiguin d'acord a donar-nos suport", afirma.

Les polítiques de ciutat de Trias

Pel que fa a les polítiques de ciutat, promet lluitar contra els apartaments turístics en comunitats de veïns. Segons ell, no es pot "criminalitzar el turisme" però s'ha de fer "compatible". I rebutja el turisme "de prostitució, droga o bogeria" i reclama apostar per un turisme "de congressos, de qualitat, familiar i cultural". Per això, planteja "vendre" aquesta idea al món i fer campanyes per explicar-ho.

En termes d'habitatge, assegura que si guanya revertirà la mesura que obliga les noves promocions a destinar un 30% del nou habitatge construït a habitatge protegit. "S'ha fet amb una bona intenció, però s'ha demostrat que és un desastre", diu al·legant que ha frenat la construcció immobiliària. I assenyala que "no s'ha fet una política d'habitatge pública seriosa".

Per contra, creu que la Unitat Antidesnonaments creada per l'alcaldessa Ada Colau "s'ha fet bé" i no descarta mantenir-la si guanya. I assegura que aturarà la unió del tramvia a Verdaguer perquè és "una aposta antiga".

Finalment, Trias creu que les "superilles" de Colau són eixos pacificats dels quals tampoc no se'n pot dir eixos verds. "Si tu vols eixos verds els has de fer diferents. Algú es creu que el que es fa a consell de cent és un eix verd?", conclou Trias.