El líder de Trias per Barcelona, Xavier Trias, ha demanat claredat a l'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, sobre les seves prioritats a l'hora d'escollir soci de govern, després que el cap de l'Ajuntament barceloní hagi dit aquest diumenge que la seva prioritat és un tripartit amb ERC i els comuns, malgrat que no descarti un acord amb l'exalcalde. Per això, Trias vol que Collboni sigui "específicament clar" sobre amb qui vol governar.

Qüestiona un tripartit

"Agraeixo que sigui clar. Li demanaria que fos específicament clar i, si vol fer un govern amb els comuns i Esquerra Republicana que ho faci, el nostre paper llavors serà molt clar: fer d'oposició", ha dit l'exalcalde en declaracions als periodistes aquest diumenge després d'assistir a la tradicional missa en la basílica de la Mercè.

A més, Trias ha qüestionat que un possible tripartit del PSC, els comuns i ERC sigui un pacte progressista i ha posat d'exemple els últims 8 anys de govern de la líder dels comuns, Ada Colau. "Quan diu això em fa riure perquè el progrés és el que ha passat els últims anys a Barcelona? Perquè crec que no ha estat progrés. Aquests vuit anys han estat un desastre", ha dit Xavier Trias. 

Fa una crida al civisme

Pel que fa a la festa de la Mercè, Trias ha fet una crida al "civisme" i a què la gent "no faci ximpleries". Per això, ha demanat a Collboni que treballi en la prevenció dels aldarulls davant dels fets d'aquesta matinada, en els quals hi ha hagut quatre apunyalats (un amb ferides crítiques) a la zona de la Nova Icària. 

Trias també ha volgut valorar l'acte del Partit Popular d'aquest diumenge contra l'amnistia a Madrid. El líder de Trias per Barcelona considera un "disbarat" i ha opinat que els populars s'equivoquen perquè, creu, haurien de fer plantejaments diferents i explicar el seu projecte per a Catalunya. Una línia que també ha seguit el secretari general de Junts, Jordi Turull, qui ha acusat la dreta espanyolista de representar "l'atado y bien atado" i "l'a por ellos", així com "l'Espanya més negre". 

Precisament, aquesta setmana Trias i Collboni han arribat a un acord per reservar un 30% dels pisos de nova construcció a habitatge protegit, una de les mesures clau del primer mandat d’Ada Colau, aprovada el 2018, serà modificada properament, un cop els grups municipals de Trias per Barcelona i el PSC han arribat a un acord pel qual s’introduiran canvis a partir d’una iniciativa impulsada per la formació de Xavier Trias en la comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures, Mobilitat i Habitatge, que va tenir lloc dimarts al vespre, per la qual també es va aprovar posar en marxa l’elaboració del Pacte de Ciutat per l’Habitatge.