El futur de l'Ajuntament de Barcelona segueix obert, malgrat la investidura de l'alcalde Jaume Collboni. En un govern amb minoria, els socialistes podrien buscar sumar forces a l'executiu municipal per als pròxims quatre anys. Ernest Maragall, el candidat a l'alcaldia d'ERC per a les eleccions del 28-M, ha puntat que des del PSC han contactat amb la seva formació per mirar d'arribar a un acord. "El senyor Collboni ens ha proposat entrar al govern amb la mateixa dèria que la senyora (Ada) Colau expressa", ha exposat en una entrevista a Catalunya Ràdio. Tanmateix, Maragall ha sentenciat: "La senyora Colau té molta pressa per entrar al govern, nosaltres no". 

Preguntat sobre si estaria disposat a pactar amb PSC i Barcelona en Comú per entrar al govern municipal, Maragall ha subratllat: "Estic obligat a escoltar el que em proposin i també obligat a respectar el que vaig pactar amb el senyor (Xavier) Trias". Justament, el líder d'ERC Barcelona ha posat en valor el pacte que va fer amb Xavier Trias, el qual considera que no ha estat millorat fins al moment.

Tot i mostrar-se obert a parlar amb els socialistes sobre les seves propostes respecte a la governabilitat de la capital catalana, també ha estat molt dur contra Jaume Collboni i la seva acció de govern fins al moment. "Collboni no té projecte de govern per a Barcelona. Quan el PP i els comuns el van elegir alcalde, el van votar per fer què?", es qüestiona i afegeix: "Barcelona necessita un horitzó que ara no té. Nosaltres som l'alternativa per fer-ho possible amb un projecte propi. El que no es pot permetre la ciutat és un govern que no ha expressat cap compromís ni sabem què vol fer". A més, ha advertit: "El PSC ha anat fent passes cap a la dreta i allà s'estan quedant". 

Esquerra, sense relleu 

Preguntat sobre els mals resultats d'Esquerra a les darreres eleccions generals, Maragall ha reconegut les males xifres i la pèrdua de votants i ha apuntat: "Catalunya s'ha comportat de manera prudent i intel·ligent, Catalunya ha salvat l’Estat d’ell mateix, ha posat els vots al servei d'un objectiu legítim". 

Respecte a les veus crítiques que han sorgit al si del partit contra l'actual direcció, Maragall ha apostat pel diàleg intern. L'exlíder d'ERC Joan Puigcercós va apuntar que el partit no té relleus per fer el canvi que part de la militància demana. "Crec que Puigcercós té raó. Crec que si hi ha alternativa endavant, de moment, crec que és obvi que no hi és", ha sentenciat. 

Amb relació a l'aritmètica post 23-J, Maragall ha afirmat que és "una exigència democràtica i el que vol la ciutadania de Catalunya" que s'investeixi un govern espanyol que barri el pas al PP i a Vox. Tot i que no ha volgut entrar a valorar les negociacions entre socialistes i independentistes per investir de nou Pedro Sánchez president espanyol i ha demanat "discreció".