La presidenta de l'Associació de Veïns de la Barceloneta, Montse López, i el seu vicepresident, Manel Martínez, han defensat avui l'obertura d'una delegació del museu Hermitage a la seva ubicació planejada a la Barceloneta. López ha assegurat que es tracta d'un projecte integrador que compta amb una bona acollida i ha senyalat que la iniciativa per apropar el museu a les escoles és l'aspecte més positiu de l'obertura de l'Hermitage. 

 

La presidenta de l'entitat veïnal ha destacat també, mitjançant un vídeo a les xarxes socials, que l'obertura del museu portaria la creació de llocs de treball per veïns de la Barceloneta, un altre aspecte positiu segons la presidenta. A més, la iniciativa contribuiria a aconseguir "una reivindicació que sempre" han fet des de l'associació: la creació d'un autobús nàutic que connecti una part del Port amb la Barceloneta. 

El vicepresident de l'associació ha sostingut que el museu atrauria turisme cultural que contribuiria a fer fora el turisme incívic que no volen els veïns. Martínez ha defensat que l'obertura de l'Hermitage dinamitzarà el barri, i ha destacat que comptaria amb un projecte arquitectònic singular dissenyat per l'arquitecte Toyo Ito. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat