Els treballadors del Metro de Barcelona han aprovat aquesta tarda en assemblea fer vaga durant dues hores per torn cada dilluns de manera indefinida. Les aturades començaran el proper 24 d'abril.

El president del comitè d'empresa del metro de Barcelona, Pere Ramon Dalmau (CGT), ha explicat que les aturades estan previstes els dilluns de 7 a 9 del matí, de 16 a 18 hores i de 20:30 a 22:30 hores. D'aquesta manera, la plantilla i els sindicats reprenen les mobilitzacions per pressionar a la direcció de TMB en la negociació del conveni col·lectiu, que continua sense acord a la vista.

Segons ha anunciat al seu Facebook la secció sindical de CCOO del Metro, les aturades setmanals han guanyat per 281 vots a favor, 111 en contra i 13 abstencions.

TMB ha lamentat que la plantilla hagi optat per noves mobilitzacions, que impactaran negativament en la mobilitat quotidiana dels ciutadans, i ha considerat que "resulta incomprensible quan les negociacions del nou conveni col·lectiu estan en marxa" i la taula es reuneix regularment, dues vegades per setmana, des de l'11 de gener.

La direcció de transports també ha lamentat que “una minoria” (243 vots a favor sobre 3.500 persones en plantilla, ha puntualitzat la companyia) hagi “imposat” la paralització de les negociacions i la convocatòria d’aturades.

Protecció de la maternitat

La plantilla del metro també ha votat si s’havia de retirar un punt de la plataforma de negociació del conveni, sobre la protecció de la gestació i la lactància natural, com havia suggerit l'empresa per tractar-lo a banda. El 'no' s’ha imposat per 247 vots a 139, amb 22 abstencions.

L’empresa ha remarcat que ja compleix la llei, que estableix l’adaptació del lloc de treball de les gestants i lactants, així com el canvi de lloc si és necessari i la baixa per risc durant l’embaràs si el canvi de lloc no és factible.  

Tot i això, afegeix, s’ha obert a anar “més enllà”, a revisar el procediment i a concretar els llocs protegits, “preferiblement en una taula tècnica”, per continuar abordant en paral·lel altres capítols del conveni. Aquesta és l’alternativa que l’assemblea ha rebutjat amb la seva votació.