La cadena nord-americana CNN ha assenyalat Barcelona com una de les 12 ciutats que els turistes han d'evitar durant el 2018, ja que "l'augment de visitants a la capital catalana en un 25 % entre 2012 i 2016 ha generat descontentament entre els habitants locals" i ha proposat València com a alternativa.

El web de CNN Travel ha explicat que "l'augment de visitants a la capital catalana ha anat acompanyat de la proliferació de pintades contra el turisme” per recordar un episodi de l’estiu del 2017, quan “un grup de manifestants van assaltar la platja de la Barceloneta amb comportament furiós” contra els que hi volien dormir “després d'una nit de sangria". Les accions turismofòbiques van tenir el seu punt àlgid a finals de juliol i principis d’agost, amb l’atac a un autobús turístic reivindicat per Arran.

A més, el portal de viatges de CNN destaca les queixes dels residents per l'augment del preu dels lloguers per la irrupció de portals com Airbnb, i com l'Ajuntament ha aprovat una normativa per limitar el nombre de llits turístics per fer-los front. En canvi no fa cap al·lusió ni a la situació política dels darrers mesos ni als atemptats del passat mes d’agost.

València, l’alternativa

La proposta a visitar Barcelona és, segons la CNN, València, on es podria gaudir “d’un descans menys agitat i amb menjar i cultura capaces de competir amb el millor de Barcelona".

Barcelona apareix en una llista de 12 destins turístics a evitar per la seva massificació o ecosistemes fràgils entre els quals també apareixen Dubrovnik, Venècia, les Illes Galápagos, Santorini, el Machu-Picchu, el Taj Mahal i fins i tot el pic de l’Everest.