El Tribunal Suprem ha denegat a Joaquim Forn el permís per sortir de la presó per assistir al ple de l'Ajuntament de Barcelona que ha d'aprovar el nou cartipàs, tal i com havia sol·licitat el regidor de JxCat. La fiscalia havia demanat que no s'atorgués el permís a Forn perquè pogués anar al plenari.

El tribunal assegura que és "conscient" de les "restriccions" que implica la privació de llibertat, però les considera "proporcionades" respecte a la necessitat de "preservar les finalitats del procés penal en un moment en què ja ha finalitzat l'acte del judici oral". A més, afegeix que el permís sol·licitat no té "el caràcter d'extraordinari" que exigeix la llei per atorgar-lo.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va demanar que Forn pogués assistir al ple, argumentant la importància de la sessió, ja que posa en marxa de forma efectiva el nou mandat.

"Decisió injusta i arbitrària"

La número dos de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha criticat la decisió del Suprem, que ha qualificat d'"injusta, arbitrària i injustificada". "El Tribunal Suprem torna a prendre una decisió política, una decisió arbitrària", ha asseverat Artadi.

Artadi ha recordat que aquesta decisió "altera les majories" al ple, per la qual cosa ha demanat al govern d'Ada Colau i el PSC que les mantingui com s'ha fet en altres ocasions, quan algun regidor no hi ha pogut acudir, fent que un edil de l'executiu s'absenti en la votació per compensar el vot de Forn.