L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta a la defensa de Joaquim Forn per traslladar la seva voluntat que l'exconseller pugui assistir al ple del cartipàs de dimarts que ve. Colau argumenta que es tracta de "l'exercici d'una funció que forma part del nucli essencial de l'estatut jurídic que li correspon com a membre de la Corporació Municipal".

A més, des d'una perspectiva més general, mostra la seva "plena disposició" a fer les gestions que es considerin convenients i adequades perquè Forn pugui exercir com a regidor. El ple de la setmana que ve servirà per posar en marxa organitzativament el mandat i delimitarà el sistema institucional, orgànic i relacional del nou consistori.

"Com a alcaldessa tinc l'obligació i la voluntat ferma de totes les actuacions que siguin necessàries per garantir el ple exercici dels drets de tots els membres de la corporació, i de Forn en particular", indica Colau a la carta dirigida a Francesc Homs, en què remarca que d'aquesta manera vol donar resposta a "l'inequívoc compromís de defensa dels principis democràtics i dels principis polítics del conjunt dels ciutadans".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.

Subscriu-te a ElNacional.cat