El president del Grup Demòcrata a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat aquest dimecres que ha decidit retirar una proposició que s'havia de debatre en el ple d'aquest divendres i que instava el govern de la ciutat a cedir els locals de titularitat municipal de cara a l'1-O que habitualment s'utilitzen com a centres de votació.

El motiu d'aquesta decisió, segons ell mateix ha explicat, és que va rebre una trucada del primer tinent d'alcaldia, Gerardo Pisarello, anunciant-li que el seu grup hi votaria en contra.

"Jo crec que Barcelona no es pot permetre votar en contra d'aquesta proposició. Els demano que reflexionin, que parlin amb la Generalitat, perquè l'Ajuntament de Barcelona no pot ser indiferent a aquest referèndum", ha opinat Trias, que s'ha ofert com a voluntari per signar el que calgui.

En aquest sentit, Trias ha demanat al govern municipal que entengui que Barcelona "ha d'exercir com a capital de Catalunya". "Tots hem d'assumir les nostres responsabilitats", ha continuat, fent referència als "riscos" que puguin haver. 

Al seu parer, "s'ha de donar la cara com a alcalde", i en aquest punt s'ha ofert per signar les ordres que siguin necessàries. "Si necessiten algú que firmi alguna cosa, aquí tenen un voluntari", ha dit.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat