Tensió al Círculo Ecuestre per la (in)seguretat de Barcelona. Tal com ha avançat l'ACN, el club ha sigut escenari un debat intens en el qual diverses persones del públic s'han enfrontat dialècticament amb els representants policials que participaven en el col·loqui — que han defensat que la capital catalana és una ciutat segura. Així doncs, els assistents els han retret que recorrin a estadístiques que des del seu punt de vista són poc realistes i han considerat que tant els furts com els robatoris amb violència o intimidació són una tònica habitual a Barcelona.

Algunes de les persones del públic també han criticat que per poder interposar una denúncia en una comissaria calgui esperar més de quatre hores. Però la comissària i cap dels Mossos d'Esquadra a la ciutat, Marta Fernández, ha dit que no li "consta" aquesta informació i que l'espera mitjana actual és de 30 minuts. En aquesta línia, sí que ha reconegut que el cos està revisant el funcionament de la cita prèvia — ja que s'ha detectat que sovint el temps per aconseguir-la es dilata en excés. "Estem donant-les amb tres o quatre dies de marge i s'està estudiant la forma d'escurçar el temps", ha explicat. També ha recordat que l'any 2019 hi va haver una injecció de 400 agents dels Mossos a Barcelona i ha remarcat que el 49% dels delictes que s'hi denuncien són furts — que són considerats delictes de "baixa intensitat".

Coordinació entre cossos policials

Una altra qüestió que s'ha posat sobre la taula és la necessitat que els diferents cossos policials segueixin treballant de forma coordinada i conjunta. És així com l'intendent en cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, ha explicat que la policia barcelonina i els Mossos ultimen un sistema perquè la ciutadania pugui interposar denúncies en les comissaries dels dos cossos policials que hi ha arreu del municipi. Una cosa que s'ha començat a donar en l'àmbit de la violència de gènere a Nou Barris i Ciutat Vella, mentre que el Govern impulsa les anomenades "comissaries de proximitat" arreu del territori.

Més enllà dels esmentats Fernández i Velázquez, en el col·loqui del Círculo Ecuestre hi han participat la comissària de la Policia Nacional a Catalunya, María José Ortega; i el president de l'Associació del Passeig de Gràcia, Lluís Sans — que ha reclamat agilitzar els processos judicials per combatre la reincidència i evitar que els delictes lleus quedin impunes. Fa gairebé un any que al Congrés es va aprovar que els furts de menys de 400 euros amb reincidència es castigaran amb presó, tot endurint la llei espanyola en matèria de petits delictes.