Barcelona s'ha despertat de bon matí amb el trànsit tallat a diferents vies principals del centre de la ciutat, sobretot al barri de l'Eixample. El motiu? Una família de porcs senglars que es passejaven entre els carrers Roger de Llúria, passeig Sant Joan, Diputació i l'avinguda Diagonal i que ha provocat una ràpida actuació de la Guàrdia Urbana.

La persecució, fins i tot, ha comportat veure episodis que fregaven el moment còmic: una mare acompanyada dels seus quatre fills porcs senglars corrent pels carrers i darrere d'ells, un grup d'agents de la Guàrdia Urbana perseguint-los corrents, amb moto i fins i tot amb cotxe. La Gran Via de les Corts Catalanes ha quedat tallada amb furgons a la cantonada amb Roger de Llúria i el mateix ha passat en diferents trams de la Diagonal.

Els fets han ocorregut sobre les set del matí i 'la persecució' ha durat pràcticament un parell d'hores. Diferents ciutadans barcelonins han captat algunes imatges i les han publicades a través de les xarxes socials. Especialment, crida l'atenció d'un vídeo de l'usuari Karl Arias.

 

Segons fons municipals, els agents han perseguit aquesta colla de porcs senglars fins que han vist que era el moment més oportú per capturar-los. En l'operació, han fet servir un rifle amb dards tranquil·litzants amb la finalitat d'adormir-los i reduir el seu moviment. És en aquest moment quan s'ha decidit, per qüestions de seguretat, tallar el trànsit. 

Porcs senglars Tuit 3

Alguns testimonis, com és el cas de l'usuari a twitter @hans_en, expliquen que quan ho han vist, i sense detectar la presència dels porcs, es temien el pitjor: "Sí, jo he vist policia pel carril bus i en contra direcció... Pensava que seria un accident o un robatori. Quina sorpresa quan he vist els porcs!". 

Porcs senglars TUIT 1

Porcs senglars TUIT 2

Porcs senglars Tuit 4 

L'auge del porc senglar a la ciutat

Les autoritats recomanen que si veus un porc senglar, seguir les següents instruccions: "No t'hi apropis. Pot ser violent. No li donis menjar. Fes soroll i gesticula per allunyar-lo. Condueix amb precaució. En cas d'incident truca al 112". Missatges com aquests repeteixen els districtes, especialment, aquells que toquen a la muntanya com el de Sarrià. 

Avui en dia, el senglar és una espècie en expansió amb una gran capacitat d’adaptació, perquè pot viure en hàbitats molt diversos si disposa d’aliment, aigua i refugi.

En els últims anys, la proliferació d’aquesta espècie ha anat acompanyada d’un augment de les incidències relacionades amb la seva presència a l’entorn urbà. Però el porc senglar no és una espècie urbana i, per tant, recorden des de l'Ajuntament que "no ha d’estar present al medi urbà". Per això, demanen "treballar per aconseguir que romangui com a espècie salvatge autòctona al medi natural i impedir la seva presència a la ciutat".

Fotografia de portada: l'usuari @hans_en ha publicat a twitter el moment de la persecució de la Guàrdia Urbana de Barcelona als porc senglars.