El Tribunal Suprem es reunirà el proper 30 d'octubre per decidir sobre el futur de l'empresa mixta Aigües de Barcelona, de capital públic i privat, creada el 2012 per Agbar i l'Àrea Metropolitana de Barcelona i que gestiona el subministrament de l'aigua als 3 milions de residents en 23 municipis metropolitans.

L'Alt Tribunal veurà el recurs presentat contra la decisió del Tribunal de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 16 de març del 2016 va anul·lar els acords de creació de l'empresa adoptats pel Consell Metropolità de l'AMB el 6 de novembre del 2012, els quals van ser impugnats per ACCIONA, Aguas de Valencia i Aqualia.

La finalitat de la creació de l’empresa mixta va ser tancar el cicle integral de l’aigua i minimitzar els riscos d’abastament de la capital catalana i la seva àrea metropolitana en un context de dèficit hídric permanent. L'empresa està participada en un 70% per Aigües de Barcelona, un 15% per AMB i l'altre 15% per Criteria.

L'actuació de la companyia ACCIONA al sector de l'aigua ha estat de recorregut escàs i molt soroll arran de l'escàndol ATLL (Aigües Ter Llobregat), on van haver de renunciar al contracte arran de les resolucions judicials. Els recursos pretenien qüestionar la viabilitat dels acords entre Agbar i l'AMB.

Mentrestant, en els últims 4 anys ha sorprès l'estreta relació que ha mantingut amb Acciona l'entorn dels actuals responsables de l'AMB, l'alcaldessa Ada Colau, Eloi Badia i Salvador Milà.