La pandèmia pel coronavirus ha afectat molts sectors i alguns com el de la restauració són els que n'han patit les pitjors conseqüències. Els bars i restaurants han estat tancats durant els tres mesos de confinament i ara, amb la reobertura, l'Ajuntament de Barcelona permet als locals ampliar excepcional i temporalment les terrasses.

Ara bé, tot i el permís del consistori, el Gremi de Restauració de Barcelona ha criticat la "lentitud" de l'Ajuntament en la tramitació de les peticions d'ampliació de terrasses. 

"El procés s'eternitza"

Segons el Gremi, si el procés no s'agilitza, entre un 30% i un 40% dels restauradors no sabrà si pot ampliar la terrassa fins passat l'estiu. "Ser comprensiu amb què la tramitació s'allargui lleugerament per sobre dels 15 dies no vol dir acceptar que s'eternitzi", ha dit el director del Gremi, Roger Pallarols, en un comunicat.

A més, ha lamentat que hi ha més d'un 30% de peticions denegades. El Gremi assegura que els motius que al·lega el consistori per rebutjar les ampliacions, com manca d'espai o forta afluència de gent, "no s'entenen".

"L'ampliació de les terrasses fa falta ara, és oxigen per als negocis", ha afirmat Pallarols, que ha recordat que ja hi ha més de 4.000 peticions a l'Ajuntament i que no es poden "defraudar les expectatives que ha creat el propi govern municipal".

Ampliacions a la Rambla i al passeig del Born

El Gremi critica que no s'acceptin ampliacions de terrasses en llocs com la Rambla o el Passeig del Born "per una suposada forta afluència de gent que, com és evident, no s'està produint". "L'ampliació de les terrasses ha de ser un mecanisme útil per protegir també el teixit econòmic del centre, greument perjudicat per l'absència de visitants", ha dit Pallarols.

De fet, el Gremi alerta que si no es prenen mesures, "la desertització del centre és una amenaça real". "Tampoc s'entén que s'al·legui manca d'espai quan l'equip de govern va manifestar que, allà on no hi cabessin taules, s'autoritzarien barres de bar orientades al carrer o barrils per tal que tothom pogués beneficiar-se de la mesura", afegeix l'organització. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat