El ple municipal de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposició del grup de Convergència i Unió per reprovar les actituds i manera de governar de l’Executiu de Barcelona en Comú, liderat per Ada Colau, que ha comptat amb els vots d’ERC, C’s i PP, sumant 23 regidors dels 41 possibles. El resultat ha donat peu al portaveu del grup municipal de CiU, Joaquim Forn, a anunciar que la seva formació ha començat converses amb la resta de grups municipals amb l’objectiu d’explorar la conformació d’una majoria àmplia com a alternativa al govern Colau.

CiU ha pres aquesta decisió un cop ha sortit aprovada una proposició que acordava lamentar la política de gestos del govern municipal, "més centrada en la creació de polèmiques ciutadanes que en l’abordatge i la resolució dels problemes reals dels barcelonins i barcelonines" i instar el govern municipal a "abandonar aquesta política de gestos per centrar-se immediatament en la recerca de solucions efectives als problemes i reptes de Barcelona".

El plenari "censura" Colau

En constatar-se la “derrota del Govern“, Forn s’ha dirigit a Colau per afirmar que “la majoria d’aquest Plenari censura la seva manera de governar”. “Com a principal grup de l’oposició, amb 10 regidors, som conscients que qualsevol alternativa que es pugui plantejar a aquest govern passa pel nostre grup”, ha assegurat Forn, per afegir: “Assumim aquesta responsabilitat, nosaltres estem disposats a crear una majoria àmplia que sigui alternativa a l’actual govern”.

 

La proposició ha comptat amb el suport de C’s, PP i ERC, el vot contrari de BComú i el PSC i l’abstenció de la CUP. La presidenta del Grup Municipal de C’s, Carina Mejías, ha afirmat que el govern municipal té “un problema de contingut i també actitud” i que Barcelona en Comú practica una política de “cortines de fum” per amagar la mala gestió de la ciutat.

Des d’ERC, Alfred Bosch ha considerat que “hi ha molta pancarta i molta consigna” i que l’acció del govern municipal no arriba mai a “cap resultat pràctic”, tot recordant que “la política del gest no és fer una política d’esquerres”. Al seu torn, Alberto Fernández Díaz, líder del PP barceloní, ha acusat Colau de “no governar, únicament gesticular”, culpant de la situació no només l’alcaldessa, sinó també “els socis de govern”.