Sis platges de Barcelona han hagut de tancar els seus accessos per evitar que augmenti la concentració de persones. Segons l'Ajuntament de Barcelona, les platges de Sant Martí, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Llevant i Sant Miquel han restringit l'entrada per les aglomeracions de gent i per garantir que es pot seguir mantenint la distància de seguretat establerta per evitar contagis.

Al llarg del dia la Guàrdia Urbana ha fet controls d'accés a l'espai perquè no se superés l'aforament i ha anat deixant entrar banyistes a mesura que n'han anat sortint. Tot i això, finalment s'han hagut de tancar accessos perquè no s'hi pugui concentrar més persones.

D'altra banda, segons l'Ajuntament totes les platges de Barcelona presenten una ocupació molt alta, a excepció de la de Somorrostro.

Des del dilluns 8 de juny el consistori barceloní regula l'aforament a platges amb controls als punts d'accés. A més, s'ha establert un sistema de 'semàfors' per cada platja que es pot consultar al web de l'Ajuntament i que indica si el nivell d'aforament és baix, mig, alt o molt alt.

En el primer cap de setmana de la fase de represa, la Guàrdia Urbana insisteix en la importància de mantenir la distància de seguretat un cop s'estigui a la sorra de la platja. A demés, el cos policial, demana que es respectin les senyalitzacions i facilita un mapa per consultar la ocupació, en temps real, de cada platja.

El cap de setmana passat, coincidint amb el primer de la fase 2, l'Ajuntament de la capital catalana va haver de tancar, també, les platges de Nova Icària i Bogatell, Llevant i Mar Bella per superar el 80% de la ocupació permesa.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat