Un particular ha comprat per més de 40 milions d'euros un àtic en ple centre de Barcelona, en la confluència entre Passeig de Gràcia i l'avinguda Diagonal, segons KKH Property Investors, el grup promotor de l'edifici on s'ubica el pis. Es tracta de l'última planta, la número 20, de l'edifici annex a l'actual Casa Seat, un immoble situat on abans s'ubicava l'antiga torre Deutsche Bank. El pis venut és un dúplex de 650 metres quadrats i la promotora el qualifica com a "gran àtic", ja que se suma a les tres plantes immediatament inferiors (la 17, 18 i 19), que es consideren "àtics". D'aquests tres "àtics", dos també s'han venut ja. L'operació ha batut dos rècords: l'àtic més car de l'estat espanyol i també el que té el preu per metre quadrat més car (més de 61.000 euros/m2). L'edifici té seguretat i consergeria les 24 hores i els propietaris tenen accés privilegiat a tots els hotels Mandarin Oriental del món.

pipí passeig de gràcia 40 milions 3
Foto: MO Residences

El grup promotor de l'edifici no ha revelat la identitat del comprador del "gran àtic" més enllà d'assenyalar que es tracta d'un particular estranger. El Confidencial, que ha avançat l'operació, assegura que es tracta d'un inversor asiàtic. KKH Property Investors va invertir 180 milions d'euros en el projecte per construir aquests 34 habitatges de luxe en el número 111 del Passeig de Gràcia de Barcelona, unes residències els serveis de les quals, amb espais comuns com sales per a reunions, biblioteca, gimnàs, piscina i una terrassa jardí, gestiona el grup hoteler Mandarin Oriental.

pipí passeig de gràcia 40 milions
Foto: MO Residences

 

pipí passeig de gràcia 40 milions 2
Foto: MO Residences

Aquesta promotora va comprar l'antiga Torre Deutsche Bank el 2014 amb l'objectiu inicial de convertir-la en un hotel de luxe, si bé la moratòria hotelera imposada a la ciutat el va portar a reorientar el projecte cap als pisos de luxe. L'objectiu era l'hotel de luxe, però amb l'arribada d'Ada Colau a l'ajuntament de Barcelona i la seva moratòria de llicències de nous hotels la promotora va haver de replantejar-se el projecte. El pla d'hotels de Colau, que només permet obrir-los als afores, ha estat també molt controvertit i els hotelers de la capital catalana s'han queixat en moltes ocasions.

Un arquitecte premiat

L'arquitecte espanyol Carlos Ferrater, premi nacional d'Arquitectura, va ser l'encarregat del disseny de l'edifici, mentre que l'interiorisme, basat en un estil contemporani, va ser obra de l'estudi londinenc Muza Lab. Tots els habitatges d'aquest alt edifici tenen vistes panoràmiques de la ciutat i el més petita té una superfície de 120 m2. De totes elles, quatre són àtics i estan ubicats als pisos 17, 18, 19 i 20.