L'Associació del Passeig de Gràcia (APG) ha presentat aquest dimarts el nou enllumenat de Nadal de l'eix comercial de Barcelona que cobrirà el cel de centenars de papallones transparents i caigudes de llum per crear una "atmosfera màgica" durant el dia i la nit, del 28 de novembre del 6 de gener.

La proposta, que ha estat dissenyada per l'empresa Ximénez, està pensada per poder gaudir-se també durant el dia, gràcies al material dicroic d'alguns dels seus elements, i s'inspira en la "calidesa de la llar per recrear-la al cor de Barcelona", ha informat l'associació en roda de premsa.

La instal·lació es complementa amb papallones d'efecte cristal·lí, icona de bons desitjos i auguris, que canviaran de color segons el punt de vista de l'espectador, "creant una experiència única".

La nova il·luminació nadalenca inclou, al carril central del passeig, 355 files amb nou tires de llum de cinc metres de caiguda acompanyades de 70 papallones, i a les voreres la instal·lació es completa amb 80 papallones, en aquest cas amb sis cordons de llum cada una.

Els llums s'encendran 40 dies, amb un total de 257 hores, i es distribuiran per Jardinets de Gràcia, Passeig de Gràcia i la plaça Catalunya, il·luminant tant les voreres com la calçada central.

José Manuel Garayoa
Opinió Nadal convuls José Manuel Garayoa