La xarxa de bus ortogonal de Barcelona s'amplia amb quatre noves línies el proper 13 de novembre. Els nous trajectes de bus —D40, V5, V29 i V31— substituiran línies d'autobusos que havien estat en funcionament fins ara. Per aquest motiu, TMB durà a terme una campanya informativa en diversos punts de la ciutat.

La D40 cobrirà el recorregut entre plaça d'Espanya a la via Favència, el que implicarà la substitució de la línia 32 i la modificació de la 27. Pel que fa a les verticals, la V5, farà el trajecte de Mare de Déu de Port a Pedralbes, substituirà la 37 i modificarà alguns trams de la 91 i la 109. També s'incorporarà a la nova xarxa de busos la línia V29, que unirà la zona litoral del Fòrum amb Roquetes, en substitució de la 26 i la 32. En darrer terme el V31 farà el recorregut des de la Mar Bella fins a la Trinitat Vella i suposarà l'eliminació de les línies 36 i 40.

La previsió és que aquestes línies, que tindran una freqüència de pas de vuit minuts, transportin un total de 350.000 viatgers. Amb la incorporació d'aquestes quatre noves línies, la nova xarxa ortogonal arribarà a un total de 28 recorreguts, als que cal sumar les 43 línies convencionals i les 27 de barri.