La portaveu de JxCat a l'Ajuntament de Barcelona i diputada al Parlament, Elsa Artadi, ha anunciat aquest divendres al migdia que deixa la política activa després de més de deu anys de dedicació. Aquest és el seu discurs de comiat.

"Benvolguts i benvolgudes:

Vull comunicar que avui deixo la política en actiu, tant al Parlament Catalunya com a l’Ajuntament de Barcelona, com també als òrgans de direcció de Junts per Catalunya. És una decisió estrictament personal i molt meditada. He dedicat els darrers 11 anys de la meva vida a servir la ciutadania del meu país des de la política. Han sigut uns anys difícils i intensos: vaig començar a treballar amb la crisi financera, he viscut la consulta del 9-N i el referèndum del Primer d’Octubre; la repressió, la presó i l’exili dels meus companys; i la gestió de la pandèmia covid. He servit amb humilitat i honor tres presidents del meu país, a qui vull agrair públicament la confiança que m’han fet. 

He treballat amb equips excel·lents a qui vull agrair la seva bona feina, dedicació incansable i sacrificis. Coses que no es veuen, però que hi són. Vull agrair també especialment als companys de Junts de Barcelona, que treballen sense parar per assolir el canvi a la capital de Catalunya, la seva feina, esforç i ajuda en tot moment. Ells són el motor del canvi i estic orgullosa d’haver compartit amb ells els darrers tres anys.

He treballat sempre amb la màxima dedicació i compromís en cadascuna de les responsabilitats que se m’han encomanat, però ja no em sento amb la força suficient per continuar. No és, i ho vull remarcar, una decisió política ni una decisió vinculada al moment polític actual, sinó que és una decisió personal que he de prendre perquè no estic en condicions de servir el meu país i la meva ciutat amb la mateixa energia i intensitat com he fet fins ara.

Tots podem tenir un moment en el qual podem dir “prou, no puc seguir”, i el meu moment ha arribat ara. Em sap greu, però és la decisió correcta i honesta. Barcelona, el país, la ciutadania, i també el meu partit, mereixen que aquells que som a la primera línia política hi siguem amb tota l’energia i dedicació. I amb la mateixa honestedat que sempre he treballat ara em toca deixar pas a aquelles persones que tenen la capacitat de seguir liderant; persones de gran vàlua i amb l’energia per fer-ho.

  • La meva lleialtat al projecte independentista com única via per tenir un país millor segueix intacta.
  • La meva lleialtat a la necessitat d’assolir el canvi polític a Barcelona segueix intacta.
  • La meva lleialtat al president Puigdemont i el seu Govern il·legalment destituït segueix intacta.
  • La meva lleialtat a les persones que m’han fet confiança tots aquests anys (des de les institucions i des de la societat civil), també segueix intacta.

Tots ells, em tindran sempre al seu costat pel qual els pugui ajudar. Gràcies a tothom."