La candidata del PDeCAT a l'alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha tornat ha reivindicar la voluntat de la seva formació de concórrer als comicis amb una llista unitària sobiranista. En una piulada, Munté ha posat de relleu que la "necessitat d'una llista d'unitat a la ciutat de Barcelona és més vigent que mai".

En la mateixa línia, la candidata ha explicat que el seu partit treballa per aquesta llista i s'ha mostrat convençuda afirmant que "el projecte suma, il·lusiona i és bo per la ciutat i el país". A més a més, Neus Munté ha assegurat que aquest projecte "és volgut per molta gent i és possible".

Munté es posiciona així en la línia del president del partit, David Bonvehí, que en una entrevista a l'ACN va demanar aquest divendres a Ernest Maragall que, si finalment encapçalava la llista d'ERC per Barcelona, es replantegés de nou la formació d'una llista unitària de l'independentisme.

El president del PDeCAT es va mostrar confiat que Maragall s'avingués a estudiar una candidatura unitària: "Li demano que en tornem a parlar", ha reiterat Bonvehí, que ha insistit que Barcelona hauria d'afrontar les eleccions municipals del maig de 2019 "des de la unitat total de l'independentisme en un bon principi".

De moment ERC no es suma a la llista i aposta per fer llistes separades, la portaveu de la formació Marta Vilalta s'ha expressat en aquesta línia en més d'una ocasió: "Quan ens hem pogut presentar cadascú amb el seu projecte i després treballar des de la unitat i sumar és quan millors resultats hem obtingut".