Les entrades per assistir als concerts programats al BAM i Acció Cultura Viva de les festes de la Mercè 2021 s’han exhaurit aquest dimarts poques hores després de posar-se a disposició del públic.

Segons ha informat l’Institut de Cultura (ICUB) de l’Ajuntament de Barcelona aquesta mateixa tarda, aquest dimarts al matí s’ha obert la reserva per poder assistir als concerts programats al BAM i Acció Cultura Viva, posant a disposició de la ciutadania les primeres 7.500 entrades. “Malauradament -ha assenyalat l’ICUB-, no ha estat possible que la plataforma informàtica gestionés amb la celeritat exigible el gran volum de peticions rebudes en molt poc temps”, la qual cosa ha comportat cues d’espera i, finalment, “les entrades s’han exhaurit en un parell d’hores”.

 

CrystalMurray ConcertCrystalMurray crystal 03(c)ColinSolalCardo BAM merce 2021 ajbcnCrystal Murray, una de els artistes programades al BAM / AjBCN

En aquesta edició de la Festa Major de Barcelona continuen vigents les mesures de seguretat i distanciament imposades per combatre la pandèmia de la covid, que fa que es mantinguin els controls d’aforaments i la reserva prèvia per a la majoria d’actes previstos en el programa de les festes. En total, la Mercè 2021 comprén 23 espais d’activitat previstos que disposen d’un aforament d’entre 200 i 3.000 localitats, amb un total de 100.000 entrades disponibles

Així mateix, des del Twitter de Barcelona Cultura, s'ha informat aquest matí que per motius tècnics, apareixien com a exhaurits alguns concerts de la plataforma Fòrum, els quals la reserva s'obre aquest dimecres.

En aquest sentit, l’Ajuntament lamenta les molèsties ocasionades en el procés de reserva i treballa en la millora d’un sistema que els propers dies seguirà fent reserva d’entrades. En el capítol d’incidències el consistori destaca que s’han detectat perfils que tenen la intenció de vendre les entrades. L’Ajuntament vol recordar que tots els concerts programats a la Mercè, així com el conjunt de la programació de la festa, són gratuïts i fa una crida a no comprar cap entrada. Totes les reserves seran revisades abans d’accedir als diferents recintes i es comprovaran les identitats.

Dimecres, les entrades pel Música Mercé

Demà dimecres, a partir de les 10 del matí, s’obrirà la reserva pels concerts de Música Mercè, amb un total de 37.800 entrades disponibles. Dijous 16 serà el torn de les 57.700 entrades corresponents a les activitats de MAC festival i activitats de cultura popular.  Pel que fa a la logística prevista, els espectacles musicals permeten un màxim de dues entrades per reserva, i les activitats tradicionals i les arts de carrer, fins a tres entrades per cada reserva.

 

Imatge principal: Cariño, un dels grups programats al BAM / AjBCN