Una maleta abandonada a la part baixa del consolat d’Ucraïna a Barcelona, al carrer de Numància, ha obligat als Mossos d’Esquadra a activar el protocol antiterrorista aquesta tarda a la capital de Catalunya. L’avís ha arribat al voltant de les cinc de la tarda i els Mossos han activat a les seves unitats especialistes en artificiers i també a la unitat canina per comprovar si hi havia algun tipus d’amenaça. Alhora, s’ha desallotjat també la part inferior del consolat, i amb la col·laboració de la Guàrdia Urbana, s’han tallat alguns dels carrers propers, a tocar amb l’avinguda de la Diagonal. 

Els guies canins de la policia catalana i els especialistes en desactivació d’explosius han descartat, al voltant de dos quarts de sis de la tarda, que la maleta abandonada a la planta baixa del consolat d’Ucraïna fos cap amenaça. Quan amb seguretat s’ha pogut obrir la maleta s’ha confirmat que hi havia roba, i s’ha retirat, sense cap més problema. S’ha pogut recuperar la normalitat i reobrir el trànsit. 

Reforç de la protecció antiterrorista

Els darrers mesos, amb la guerra declarada per Rússia contra Ucraïna, i també per l’escalada de tensió a Gaza, després de l’atac terrorista de Hamàs contra Israel, que va deixar un miler de morts el dissabte negre del passat 7 d’octubre, els Mossos d'Esquadra han instal·lat patrulles fixes davant de consolats dels països implicats en les dues guerres. Alhora, també han ampliat les vigilàncies de prevenció i resposta per possibles atacs terroristes durant aquests pròxims dies, durant les festes de Nadal.