Els llums de Nadal de Barcelona de 2022 ja són aquí! No es pot dir que oficialment et trobes en ambient nadalenc fins que no surts al carrer, en lloc de la freda foscor de la nit, et trobes amb una il·luminació càlida i propera. Fins quan estaran encesos els llums de Nadal a Barcelona? Hi ha horaris? Quins carrers estan il·luminats? Hi ha novetats en alguns d'aquests carrers, passejos i avingudes? Com va ser l'encesa de llums de Nadal a Barcelona aquest 2022? Més enllà dels llums dels carrers, hi ha altres espectacles a tenir en compte durant aquest Nadal? Et posem al dia amb tota aquesta informació. O, més ben dit: t'il·luminarem amb coneixement!

Quan és l'encesa de llums de Nadal a Barcelona aquest 2022? Horaris i dates

Els llums de Nadal es van encendre el 24 de novembre (en un acte d'inauguració que va començar a les 18 h) i s'apagaran el 6 de gener, Dia de Reis. Aquí tens els horaris d'encesa i d'aturada:

  • De diumenge a dijous: de 17.30 a 22.0h
  • Divendres i dissabtes: de 17.30 a 23.00h
  • 31 de desembre i 5 de gener: de 17.30 a 1.00h
  • El 24 de novembre: de 18.30 a 24.00h

Potser t'has adonat que l'horari d'aturada s'ha avançat una hora respecte a l'any passat. L'Ajuntament de Barcelona específica que s'ha pres aquesta decisió per estalviar en llum i energia.

Quins carrers de Barcelona estaran il·luminades amb Llums de Nadal aquest 2022?

En aquest 2022, podràs trobar llums de Nadal en els següents punts de Barcelona: plaça Catalunya, Gran Via, carrer Aragó, la Ronda Sant Pere, la Via Laietana, la plaça Urquinaona, Balmes i l'Avinguda Paral·lel. En aquest últim cas, s'han ampliat els trams il·luminats en 4 quilòmetres amb respecte l'any passat. En concret, trobaràs llums en el tram que es troba entre carrer de Balmes, la ronda de Sant Pere, el carrer Aragó i la Gran Via. A més, hi haurà il·luminació i ambient nadalenc en alguns carrers de barris com Trinitat Vella, Gràcia, Eixample, Nou Barris, Horta-Guinardó, Sant Andreu, el Carmel...

Les millors imatges de les Llums de Nadal a Barcelona 2022

No et pots passejar aquests dies per Barcelona per gaudir dels llums de Nadal 2022? No passa res: ElNacional.cat et porta les Llums a casa. T'hem preparat un recorregut visual amb les millors fotos dels carrers il·luminats de la capital. Pots veure com ha quedat el disseny minimalista de les llums a carrer Aragó, contemplar l'enllumenat a Plaça Catalunya, passar-te per avinguda Paral·lel... Pots donar una ullada a la galeria d'imatges a l'enllaç que veuràs a continuació.

📷 Les millors imatges de les Llums de Nadal a Barcelona 2022

Llums de Nadal a Barcelona 2022: novetats a Passeig de Gràcia

Com cada any, trobaràs novetats als llums de Nadal de Barcelona. Per exemple, si senties afecció per les papallones de Passeig de Gràcia, tenim una mala notícia per a tu: han estat substituïdes per una nova decoració. Es tracta d'una sèrie d'estrelles inspirades en la torre de la Verge Maria de la Sagrada Família. Aquestes estrelles són espectaculars i val la pena dedicar-los una visita: són de 12 puntes, mesuren 2 metres de diàmetre i tenen un disseny 3D del més espectacular. Però aquestes decoracions no estaran soles. La seva “constel·lació” particular seran unes cascades de llum de fins a 3 metres de longitud.

Llums nadal BCN passeig de gràcia / Foto: Carlos Baglietto
Llums de Nadal a Passeig de Gràcia 2022 / Foto: Carlos Baglietto

Hi ha una altra novetat que acompanya a aquestes estrelles. Un dels grans defectes dels llums de Nadal en general és que, per motius evidents, només s'il·luminen de nit. Doncs bé, els llums de Passeig de Gràcia l'arreglen incloent uns cometes que reflectiran els llums al terra perquè durant el dia també quedi l'ambient nadalenc.

Novetats dels llums de Nadal de Sant Pau 2022

La proposta del Recinte Modernista de Sant Pau de l'any passat, l'espectacle immersiu Les llums de Sant Pau, va ser tot un èxit i aquest any es repeteix la idea, però amb diferent contingut: el xou dels llums de Nadal de Sant Pau 2022 es titularà L'Univers de la Llum i tindrà com a principal novetat un planetari immersiu. Els visitants podran sentir que caminen entre planetes i estrelles. Hi haurà un altre tipus d'experiències com un túnel de música que "accelera" o "alenteix" el temps gràcies als seus efectes de llum i de color. T'ha vingut de gust visitar Sant Pau per gaudir del seu espectacle? Doncs tens tota la informació sobre això, com a horaris, entrades i altres novetats, aquest altre article.

🎅 Els Llums de Sant Pau 2022 a Barcelona per Nadal: entrades, horaris, preus i tots els detalls

llums sant pau barcelona 2022 nadal
Llums de Sant Pau a Barcelona 2022

No oblidis visitar la Casa Batlló aquest Nadal 2022

El Recinte Modernista de Sant Pau no és l'únic lloc emblemàtic de Barcelona que s'engalanarà per a aquest Nadal. A partir del dijous 24 de novembre i fins al 8 de gener, la Casa Batlló s'il·luminarà amb el seu propi xou de color, música i molta llum. Com no podia ser de cap altra forma, l'espectacle s'inspira en l'univers d'Antoni Gaudí. Per motius obvis, no s'han de comprar entrades ni res per l'estil. Quant a horaris, l'espectacle comença cada 30 minuts (entre les 17.30 i les 22 h; menys divendres i dissabtes que s'allarga fins a les 23h) i el xou per si mateix dura uns 3 minuts. Tingues en compte que el 24 i 31 de desembre, així com el 5 de gener, l'horari s'allarga una miqueta més: de 17.30 a 1 hores.

El Raval estrena aquest 2022 els seus propis llums de Nadal

Per il·luminar les zones més fosques del Raval, i per insuflar-los esperit nadalenc i de comunitat, #RavalKm0 ha iniciat aquest projecte de llums de Nadal. En concret, en el carrer de la Cera trobaràs 4 arcs que han estat construïts i ideats per joves de la comunitat gitana del barri. Aquests s'han inspirat en: la bandera gitana, una foto del grup de participants en el projecte, una altra foto del cantant Peret i de la Tia Pepi i una imatge d'El Chacho amb el seu piano.

Com ha estat l'encesa de llums de Nadal de Barcelona el 2022?

La inauguració oficial de l'encesa dels llums de Nadal de Barcelona d'aquest any va passar dijous passat 24 de novembre, a les 18h en la plaça Major de Nou Barris. Va ser un espectacle titulat Anys Llum a càrrec de la productora La Brutal. Va ser un xou entre musical i humorístic que va utilitzar efectes de llum per resumir la convulsa història de la humanitat: el descobriment del foc, l'Antiga Roma, l'edat mitjana... i així fins a arribar a l'actualitat. I si va ser un musical, quines cançons va incloure? Doncs adaptacions com una versió en català d'Hello, de The Book of Mormon, una comèdia satírica creada per les mateixes ments darrere de la sèrie South Park.

Però això no és tot. Aquell mateix dia, després de la inauguració, també en la plaça Major Nou Barris, es va estrenar la cançó de Nadal d'aquest 2022. Va a càrrec de Ginestà, un duet de Sant Andreu del Palomar. Títol de la cançó? Barcelona és un regal.