Barcelona comença a omplir-se d'esdeveniments màgics per aquest Nadal 2023, amb activitats fascinants per fer durant l'època nadalenca. És el cas dels Llums de Sant Pau, que transforma el ja espectacular recinte modernista de l'hospital en un lloc idíl·lic per celebrar les festes. Enguany, tots aquells que ho vulguin podran gaudir de l'experiència durant més d'un mes, fins i tot quan ja hagin passat el dia de Reis. Aquest és el tercer any consecutiu que Sant Pau, patrimoni de la humanitat per la UNESCO, fa aquest espectacle de llums, amb instal·lacions audiovisuals i propostes creatives de tota mena. A continuació, et deixem una guia amb tot el que necessites saber dels Llums de Sant Pau 2023.

🎄 Fira de Santa Llúcia 2023 a Barcelona: horari, dates, parades i com arribar a la fira de Nadal
 

🎅 Mercats de Nadal a Catalunya 2023: 17 fires nadalenques que has de visitar
 

Els Llums de Sant Pau 2023: dates i horaris

El recinte obrirà les portes a partir del dimarts 21 de novembre de 2023 i fins al diumenge 14 de gener de 2024 entre les 18.00 hores i les 21.30 hores excepte el 5 de desembre i el 7 de gener, que serà a partir de les 17.30 hores. Estarà obert cada dia excepte el 24 i el 31 de desembre i el 5 de gener de 2024 i des de l'organització et recomanen arribar puntualment a l'hora de la reserva: l'accés serà en intervals de 30 minuts per garantir una experiència única. 

Els preus de les entrades dels Llums de Sant Pau 2023

L'entrada general tindrà un cost de 12 euros de dilluns a dijous i de 15 euros de divendres a diumenge i vigílies i festius. Les dates especials, però, que són 25 i 26 de desembre i 1 i 6 de gener, tindran un cost de 16 euros. Si, d'altra banda, no tens clar quin dia vindràs, des del recinte han posat en marxa l'opció Flexiticket, que tindrà un cost de 23 euros

Com és evident, els menors de 18 anys i estudiants i persones amb diversitat funcional tindran algunes reduccions, a més de preus especials per grups i paquets d'entrades. Podran accedir-hi per 10 euros de dilluns a dijous i per 13 euros de divendres a diumenge, a més de vigílies i festius. Les dates especials tindran un preu de 14 euros i els menors de 36 mesos ho podran fer de manera gratuïta. 

Les instal·lacions més destacades aquest 2023

L'espai compta amb més de 20 instal·lacions artístiques lluminoses i el seu recorregut és més ampli que l'edició anterior. El mapa del recorregut ens porta a través del concepte de L'Univers de la Llum: galàxies, estrelles i planetes amb una experiència interactiva i immersiva. El recorregut dura entorn de 45 minuts i una hora i té una extensió d'un quilòmetre aproximadament. 

Mapa de l'univers de la llum - Sant Pau 2023
Mapa de l'univers de la llum - Sant Pau 2023

Com arribar a Sant Pau?

L'entrada principal a Sant Pau es troba al número 167 del carrer Sant Antoni Maria Claret, a Barcelona, i tens diverses opcions per arribar-hi en transport públic. Es tracta d'una zona especialment congestionada pel que respecta a l'ús del transport privat. Si vols venir en metro, et podran servir tant les parades de Sant Pau com Dos de Maig de l'L5, i si ho fas amb l'autobús, tens a la teva disposició les següents línies: H8, 19, 47, 117 i 192.