Com cada any quan s'apropa el final de novembre, l'encesa de llums de Nadal de Barcelona 2022 ja és aquí. La il·luminació nadalenca de la ciutat comtal ja està pràcticament llesta per omplir els carrers de Barcelona d'un ambient festiu que es mantindrà dels finals d'aquest any fins a l'inici del 2023, amb el final de les festivitats després del dia de Reis. Enguany, els 4 quilòmetres més de llums que s'estenen per tota l'urbs porten també algunes novetats en l'enllumenat com ara un reforç en certs indrets afectats per les obres de llarga durada com la via Laietana —en ple procés de transformació urbana— i les seves vies adjacents. Vols saber la data, els horaris i des d'on veure la tradicional encesa de llums de Nadal de Barcelona aquest 2022? T'ho detallem, a continuació.

❄️ Llums de Nadal a Barcelona 2022: data, horari i on veure-les

 

Quan és l'encesa dels llums de Nadal a Barcelona el 2022

L'encesa dels llums de Nadal a Barcelona de 2022 és a la cantonada, i és que serà el propvinent dijous 24 de novembre quan tindrà lloc el tradicional tret de sortida de l'enllumenat a tots els carrers de la ciutat, que es mantindran amb la il·luminació nadalenca encesa durant cada nit fins al 6 de gener, dia de Reis, inclòs. En aquesta ocasió, l'acte s'encetarà al districte de Nou Barris com ja anunciava el darrer mes de juliol el regidor Xavier Marcè, també afegint que el pressupost d'enguany per a posar la capital catalana a punt per a les festes ha estat de més de 2 milions d'euros amb un disseny sostenible de la mà d'Antoni Arola, Premi Nacional de Disseny el passat 2003. Però, i com també és ja costum, cal destacar que els horaris d'encesa d'aquests quatre quilòmetres més de llums sí que seran variables tenint en consideració el dia de la setmana en el qual ens trobem concretament.

Llums de Nadal de 2022 a Barcelona: horari de l'encesa anual

A partir del 24 de novembre i després de l'acte d'inauguració de la il·luminació des del districte de Nou Barris és quan els llums de Nadal de Barcelona 2022 romandran encesos fins als primers dies del gener inclosos. Serà a les 18:30 h com a excepció el dia de l'encesa, i és que, considerant l'òbvia reducció de les hores de llum solar durant la tarda a l'hivern, l'horari habitual d'il·luminació del carrer començarà sempre una mica abans en la tarda. Els horaris per a poder gaudir de l'enllumenat nadalenc són variables depenent de si es tracta dels dies entre setmana o el cap de setmana, així com hi haurà certes dates especials en què les llums dissenyades per Arola quedaran enceses una estona més. A més, enguany les llums s'apagaran una hora abans per estalviar energia. Et detallem els horaris dels llums de Nadal a Barcelona 2022:

  • De diumenge a dijous, les llums estaran enceses de 17:30 a 22 h.
  • Els divendres i dissabtes, les llums es queden una mica més: de 17:30 a 23 h.
  • El 24 de novembre, dia de l'encesa, de 18:30 a 00 h.
  • El 31 de desembre i el 5 de gener, les llums queden enceses de 17:30 a 1 h.

💡 Els Llums de Sant Pau 2022 a Barcelona per Nadal: entrades, horaris, preus i tots els detalls
 

Des d'on veure l'encesa de llums de Nadal de Barcelona aquest 2022

L'any passat, la ciutat estrenava nova il·luminació en indrets que abans mai n'havien tingut. L'encesa de llums de Nadal de Barcelona 2022 no serà gaire diferent tot considerant els ja esmentats 4 quilòmetres de més amb què s'amplien les dimensions de l'enllumenat de la capital. La licitació dels nou lots diferents per a la il·luminació nadalenca d'enguany comprèn el carrer de Balmes, el carrer d'Aragó, la ronda de Sant Pere —que ja va estrenar enllumenat el passat 2021— i la Gran Via de les Corts Catalanes, així com les vies afectades per obres de llarga durada com la Via Laietana i les seves adjacents que veuran les llums reforçades durant aquestes festivitats. A Ciutat Vella, s'ha dut a terme un projecte de recuperació de llums amb fundacions locals per il·luminar la zona amb estels de Nadal. Es manté, també, la il·luminació del nucli central de la ciutat que inclou la plaça de Catalunya.