Nadal és una de les èpoques més boniques de l'any, i sens dubte l'encesa de llums de Nadal és el moment en el qual donem per encetada aquesta època tan màgica. A Barcelona, ja tenim les llums preparades perquè el 23 de novembre s'encenguin i il·luminin tota la ciutat, coincidint amb el Black Friday. Una de les novetats principals és que el passeig de Sant Joan també tindrà llums aquest 2023. A continuació, t'expliquem tots els detalls de l'encesa de llums de Nadal a Barcelona 2023: data, horaris, etc

📌 Nadal a Barcelona 2023: què fer i què veure per les festes
 

🎄 Mercats de Nadal a Catalunya 2023: 17 fires nadalenques que has de visitar

Quan és l'encesa dels llums de Nadal a Barcelona 2023?

L'encesa dels llums de Nadal a Barcelona de 2023 és a la cantonada, i és que serà el pròxim dijous 23 de novembre a les 18.30 hores, quan tindrà lloc el tradicional tret de sortida de l'enllumenat a tots els carrers de la ciutat, que es mantindran amb la il·luminació nadalenca encesa durant cada nit fins al 6 de gener, dia de Reis de 2024, inclòs. En aquesta ocasió, l'acte s'encetarà a passeig de Gràcia per a commemorar els 200 anys d'aquesta via. El pressupost d'enguany per a posar la capital catalana a punt per a les festes ha estat de quasi 2 milions d'euros. Però, i com també és ja costum, cal destacar que els horaris d'encesa d'aquests quatre quilòmetres més de llums sí que seran variables tenint en consideració el dia de la setmana en el qual ens trobem concretament.

Horari dels llums de Nadal de 2023

A partir del 23 de novembre i després de l'acte d'inauguració de la il·luminació des de passeig de Gràcia, és quan els llums de Nadal de Barcelona 2023 romandran encesos cada nit fins al dia 6 de gener de 2024.

Els horaris per a poder gaudir de l'enllumenat nadalenc són variables depenent de si es tracta dels dies entre setmana o el cap de setmana, així com hi haurà certes dates especials en què les llums estaran enceses una estona més. A més, seguint l'horari de l'any passat, les llums s'apagaran una hora abans per estalviar energia. Et detallem els horaris dels llums de Nadal a Barcelona 2023:

  • De diumenge a dijous, les llums estaran enceses de 17:30 a 22 h.
  • Els divendres i dissabtes, les llums es queden una mica més: de 17:30 a 23 h.
  • El 24 de novembre, dia de l'encesa, de 18:30 a 00 h.
  • El 31 de desembre i el 5 de gener, les llums queden enceses de 17:30 a 1 h.

💡 Llums de Sant Pau 2023: preus, horaris i com arribar