El director general del Liceu, Valentí Oviedo, ha confirmat que la institució veu en el projecte del Museu de l'Hermitage al Port de Barcelona una "oportunitat" per intentar materialitzar la vella aspiració de guanyar un nou espai escènic. Tot i la recent denegació de l'Ajuntament de Barcelona a la darrera proposta dels seus impulsors, aquests van assegurar dissabte que continuen treballant amb el Port de Barcelona i el Liceu per presentar al consistori una alternativa per "avançar en una aliança entres les dues entitats".

valenti oviedo liceu @bcncultura

El director general del Liceu, Valentí Oviedo / Font: @bcncultura

Al respecte, Oviedo ha matisat que encara cal veure si "la possibilitat d'encaix existeix" i ha insistit que el Liceu "sempre juga a favor del que la ciutat vol" i "lògicament, de l'Ajuntament", ha afegit. També ha puntualitzat que les converses es troben en una fase inicial, "tot just s'han iniciat", ha dit, on s'estaria valorant les possibilitats d'encaix entre totes dues institucions.

"Els projectes que solen ser sòlids requereixen el seu temps", ha reiterat el director general del Liceu. Oviedo ha assegurat que hi veu una "oportunitat", però també ha puntualitzat que ho vol fer "de la mà de la ciutat". "El Liceu sempre juga a favor de la ciutat, del que la ciutat vol. Si pot ser en aquest espai, hi treballarem a fons, i si ha de ser en un altre, doncs també a treballar-hi a fons", ha dit el responsable de la institució deixant la porta oberta altres escenaris d'ampliació que no passin per aquest projecte a la nova bocana del Port de Barcelona i lligat al Museu Hermitage.

El no de Colau

Per la seva banda, la setmana passada, el Port de Barcelona va aprovar la concessió a l'Hermitage perquè es pugui instal·lar en aquest espai, condicionat a l'aval de l'Ajuntament. Un aval que per ara no ha arribat, ja que divendres el Consistori va denegar l'actual projecte i es va tancar a fer el conveni amb el Port per tirar endavant la concessió, això sí, amb l'abstenció del soci de govern socialista.

Comuns i socialistes coincideixen en obrir una nova etapa amb el Port i tots els actors interessats per fer un projecte "nou", de caràcter "integral" i amb un nou plantejament. L'Ajuntament també ha desestimat les al·legacions del Port als informes fets anteriorment per encàrrec de l'Ajuntament i que desaconsellaven situar el museu a la nova bocana.

L'oposició és molt crítica amb el govern Colau. L'últim en fer-ho ha estat Ernest Maragall. Malgrat haver trobat punts de trobada en els darrers temps per tirar endavant els pressupostos municipals, des d'Esquerra es mostren molt reticents amb el no sistemàtic de l'alcaldessa a tot allò que no proposen des del seu partit dels comuns. "La senyora Colau està especialitzada en la simplificació, en la reducció de tot a una qüestió ideològica, el blanc i negre, lo público bueno o lo privado malo. No és això i ho fa en altres matèries", ha declarat Maragall a Aquí Cuní de Ser Catalunya.

Fotografia de portada: La façana rehabilitada del Liceu vista entre vianants de la Rambla