"Valls? Què en sap, dels problemes de Barcelona?". Aquest és el títol que ha escollit el diari francès Le Parisien per parlar de la possible candidatura a les municipals de Barcelona de l'ex-primer ministre francès Manuel Valls. El periodista que signa l'article s'ha desplaçat fins al barri d'Horta, on va néixer Valls, i assegura que les banderes independentistes pengen a molts balcons.

El text recull el testimoni de dos veïns d'Horta que coneixen la família Valls (la mare i la germana encara viuen a la casa familiar). Tots dos es desfan en elogis per la família, però no entenen com "Valls es pot presentar amb Ciutadans; estic molt decebut que s'uneixi al camp feixista, Cs vol aniquilar Catalunya". Sembla ser que al barri "se sap el compromís de la família de Valls amb la identitat i la cultura catalana", diuen els testimonis de Le Parisien.

A més a més, els habitants d'Horta es pregunten "què sap Valls dels problemes de la ciutat" i creuen que "va fracassar a França i ara ens arriba aquí". Finalment, el rotatiu indica que l'ex-primer ministre podria ser alcalde de Barcelona, ja que segons el Tractat de Maastricht "tothom és lliure de presentar-se a unes eleccions municipals en un país del qual no té la nacionalitat".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat