El passat 11 de maig, a les portes de les eleccions municipals, l'empresa de desallotjaments extrajudicials. Desokupa va irrompre a la campanya electoral anunciant que actuarien per desallotjar dos immobles ocupats: el Kubo i la Ruina. Daniel Esteve, líder de Desokupa, va aparèixer a les xarxes socials amb missatges incendiaris i abanderant una croada contra l'aleshores alcaldessa Ada Colau. Desokupa va prendre la iniciativa i va convocar diverses marxes on hi va haver càntics nazis, salutacions feixistes i mostres d'odi ideològic cap als contraris a les seves idees. Per això, la Fiscalia va denunciar els fets i va sostenir que consistien en un delicte d'odi, tanmateix, el jutge del cas l'ha arxivat.

Segons publica elDiario.es, el passat mes de setembre el magistrat del jutjat d'instrucció 32 de Barcelona, ​​José Antonio Cruz de Pablo, va arxivar el cas que incloïa els càntics neonazis a les marxes de Desokupa com els missatges contra Ada Colau d'Esteve. Per la seva banda, la Fiscalia va justificar que els mossatges incendiaris d'Esteve podien suposar una incitació als desordres públics així com que els càntics i les salutacions nazis incorrien en delictes d'odis. Tanmateix, el jutge ha arxivat el cas sense gairebé practicar diligències. És a dir, tots aquests fets queden impunes. 

El final del Kubo i la Ruïna

Les dues cases ocupades a la Bonanova van tornar a l'actualitat informativa mesos després de les eleccions municipals, on van ser un dels temes protagonistes. El 30 de novembre les dues cases van ser desallotjades després d'una actuació policial que es va allargar hores. El desallotjament es va iniciar de matinada o es va donar per acabat a primeres hores de la tarda. Tot plegat va acabar amb un total de set persones detingudes. Per altra banda, els ocupants del Kubo i La Ruïna han promès "venjança" en un comunicat difós a través de les xarxes socials en què també han assegurat que "res ha acabat". "No perdonarem la crueltat de televisar un desallotjament i mediatitzar les nostres vides", va indicar el col·lectiu dues setmanes després de ser expulsat dels dos edificis.  "Res ha acabat, tot continua i continuem combatent tota autoritat. Continuem colpejant la realitat amb odi, pensant en cada casa desallotjada i en cada vida i projecte que han destruït", van recollir en un comunicat que acabava afirmant que estan motivats "i amb entusiasme" per "seguir ocupant i expandint les pràctiques anarquistes".

 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!