Familiars dels 144 nínxols esfondrats del cementiri de Montjuïc de Barcelona han lliurat a l'Ajuntament un informe pericial del catedràtic d'Antropologia Física i Forense de la Universitat de Granada, Miguel Cecilio Botella, que conclou que la gestió va ser "la pitjor possible", mentre que fonts municipals han replicat que informes independents apunten que va ser adequada.

L'informe presentat aquest dimarts al consistori, al qual ha tingut accés Europa Press, afirma que "la manera de recollir el material humà, restes i ossos, ha estat la pitjor possible i això condiciona de manera determinant la identificació" de les persones inhumades als nínxols esfondrats el 15 de setembre de 2017.

"No serà possible la identificació de la gran majoria dels individus i només es podrà arribar a alguna identificació mitjançant tècniques antropològiques i anàlisi de l'ADN" dels cossos que s'hagin conservat complets o en mida apreciable, prossegueix el text.

El catedràtic també considera que "és de cigar sentit comú que el que es va fer i de la manera en què es va dur a terme va ser el menys indicat", segons un comunicat dels despatxos que representen familiars, Durán & Durán Abogados i Palacio-Lassaletta Abogados.

Després de més d'un any i mig des de l'incident, familiars dels nínxols que van presentar una querella per aquests fets --que no va ser admesa--, continuen criticant "el tracte donat pel cementiri, la nul·la informació rebuda i el total desconeixement del tractament que s'està donant a les restes".