Els hotels de Barcelona han tancat la temporada d'estiu amb una ocupació del 87%, igualant els nivells previs a la pandèmia a l'estar només un 1% per sota de l'ocupació del 2019. Pel que fa als preus, entre els mesos d'abril i agost han augmentat un 15% respecte abans de la covid i han arribat a xifres rècord a la capital catalana. Al juny es va assolir el preu màxim, quan una habitació va costar 190 euros de mitjana, un augment que segons Jordi Clos, president del Gremi d'Hotelers de Barcelona, ha estat "absolutament necessari" per tal de fer front l'increment dels costos i "cuidar el tipus de turisme". Pel que fa al juliol, el preu mitjà d'una habitació també va ser elevat, en l'arribar als 177 euros,  21 euros més que el 2019, i a l'agost va situar-se a 181 euros, 37 més que el 2019.

Clos ha detallat que els preus s'han incrementat a causa de l'augment de costos que han hagut d'assumir els hotelers de Barcelona davant de l'elevat preu de l'energia. Un increment que en alguns casos ha estat al voltant del 300%, una xifra que el representant del gremi hoteler ha qualificat de "molt preocupant". El president ha assenyalat que l'elevat cost de les habitacions a la capital catalana també es deu a l'arribada de turistes amb més poder adquisitiu i amb una tendència a reservar més d'última hora, cada vegada més habitual després de la pandèmia. Tot i que aquesta temporada el mercat asiàtic i rus ha baixat, a causa de les restriccions de la covid i pel conflicte a Ucraïna respectivament, han augmentat els turistes procedents dels Estats Units i d'altres punts de l'Estat.

Aquestes bones xifres, segons Clos, permeten al sector hoteler de la capital catalana tancar el 2022 amb poques pèrdues, a diferència de les últimes dues temporades. "Aquest any no perdrem diners", ha afirmat el president del Gremi d'Hotelers de Barcelona, que a més ha destacat que fins al desembre estan previstos prop d'una trentena d'esdeveniments i fires importants a Barcelona que poden ajudar a recuperar les xifres d'ocupació d'abans de la pandèmia.

Tot i els bons resultats, Clos ha assenyalat que la imatge de la ciutat de Barcelona és un tema que preocupa als hotelers. "La ciutat està desmanegada", ha afirmat. En aquest sentit, ha detallat que cal millorar la neteja dels carrers, tractar les plagues de rates, la mobilitat a la ciutat i els furts, ja que tot això afecta la imatge de la capital catalana que es dona als turistes. Clos ha afegit que "té ganes" que arribin les eleccions municipals perquè es necessita "algú que torni a veure el turisme i la ciutat com un factor positiu".