Les Autoritats Territorials de la Mobilitat (ATM) de Lleida, Tarragona i Girona han aprovat la reducció del preu dels principals títols de transport públic integrat entre setembre i desembre. Les administracions consorciades han decidit complementar la reducció del 30% que aporta el govern espanyol amb un altre 20% a càrrec dels pressupostos de les entitats en els bitllets integrats més recurrents, com la T-MES i la T-50/30. En canvi, els títols multiviatge per a usuaris menys habituals tindran el descompte del 30%. És el cas de la T-10 que tindrà un preu de 7 euros a les comarques de Ponent; de 7,70 a les comarques gironines i de 8,60 al Camp de Tarragona en els trajectes d'una zona.

D'altra banda, també tindran un 50% de descompte els títols T-10/120 establerts a diversos territoris, com en els recorreguts interns de les Terres de l’Ebre; les comunicacions des de les Terres de l’Ebre amb Tarragona i Barcelona; de diverses comarques del Pirineu amb Lleida o Barcelona; del Baix Empordà i l’Alt Empordà amb Barcelona o als abonaments amb targeta moneder existent a la Garrotxa, el Ripollès, el Pla de l’Estany o la Selva.

Rebaixa similar a Barcelona

La decisió de les ATM de Girona, Lleida i Tarragona d’aquest dimecres segueix la línia marcada dimarts per l’Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona, que va aprovar la reducció tarifària del 50% del preu dels principals abonaments, però sense incloure la T-Casual -equivalent a la T-10 en altres llocs-. En concret, a Barcelona tindran reducció del 50% la T-Usual, que passarà a costar 20 euros en una zona, la T-Jove -40 euros per una zona- i els mateixos títols bonificats per a les famílies nombroses i monoparentals. Pel que fa a la T-Casual, aquest títol no tindrà reducció del 50%, sinó únicament del 30%, de manera que el seu preu, per 1 zona, serà de 7,95 euros.

Pel que fa a Barcelona, a més, s’ha fixat que tots els títols que es beneficien d’aquestes rebaixes caducaran automàticament el 15 de gener, encara que no s’hagi exhaurit el termini previst des de la primera validació (excepte la targeta T-16 i la targeta T-verda que tenen la seva pròpia caducitat). És a dir, encara que es validi per primer cop una T-Usual rebaixada a finals de desembre, no es podrà utilitzar tot el mes, sinó que caducarà a la meitat de gener. A més, els títols adquirits durant l’any 2022 i sense començar a utilitzar (siguin adquirits amb tarifes de gener o de setembre de 2022) es podran bescanviar per títols de la mateixa classe de l’any 2023 fins a la data del 31 de març de 2023. Això sí, s’haurà d’abonar la diferència de preu i en cas de no haver-hi diferència entre el preu d’adquisició del títol i el nou preu o ser negativa, es podran bescanviar. Aquesta mesura impedirà que hi hagi acopi d’abonaments rebaixats, ja que no es podran fer servir més enllà del 15 de gener.