L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha aprovat definitivament l'estudi informatiu sobre la unió del tramvia de Barcelona que està previst que es construeixi en dues fases: primer de Glòries fins a Verdaguer i després de la plaça Francesc Macià fins a Verdaguer.

Aquest dimarts s'ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) l'anunci de la decisió que l'ATM va prendre el passat 25 de juny.

L'Ajuntament de Barcelona ha celebrat l'anunci i ha considerat que "l'aprovació de l'estudi informatiu és una prova més que la maquinària tècnica està en marxa i que tot està a punt per poder tirar cap endavant la unió dels tramvies".

En un tuit, la tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha assenyalat: "La connexió del tramvia per la Diagonal segueix avançant. Aquest mandat ha de ser el del tramvia. Més transport públic per millorar la mobilitat i reduir la contaminació".

De la seva banda l'exconseller Pere Macías, que va ser fitxat en l'anterior legislatura per coordinar la connexió del tramvia, també ho ha celebrat a través de les xarxes socials: "Dos anys d'intens treball de molta gent finalment donen fruits. Ara toca gestionar els projectes i començar la primera fase de les obres des de la plaça de Glòries fins a Verdaguer!".

A falta de concretar el calendari per a la construcció, fonts de l'Ajuntament han assenyalat que a partir del mes de setembre es posarà en marxa un grup de treball entre l'Ajuntament i l'ATM "per concretar els detalls tècnics dels projectes i poder fer realitat la connexió".

L'ATM està formada al 51% per la Generalitat i l'altra part per l'Ajuntament, l'Àrea Metropolitana i l'Associació de Municipis per a la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).