La cursa per a les eleccions municipals del 2019 s'accelera i els noms dels possibles candidats a l'alcaldia de Barcelona comencen a sonar cada vegada amb més força i... més especulacions? El periodista Jordi Graupera es podria postular com a candidat a unes primàries d'una llista independentista unitària, fa mesos que sona el nom de l'exprimer ministre francès Manuel Valls per Ciutadans i l'exconsellera Neus Munté ja va anunciar al març que es presentaria a les primàries del PDeCAT.

Ara, comença a sonar el nom del delegat del Govern a Madrid, Ferran Mascarell, que, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio ha negat ser el candidat del president Carles Puigdemont, però, en cap moment, no ha refusat presentar-s'hi. Ara bé. Mascarell sí que ha confessat haver parlat amb Puigdemont, però, ha assegurat, no ho ha fet "en termes de suport directe o indirecte".

El delegat a Madrid no s'ha mullat gaire pel que fa a Munté, la seva companya de partit, i possible rival a les primàries del PDeCAT si, finalment, ell s'hi presenta. A parer seu, tot i que no ha volgut respondre a la pregunta sobre si aniria de número 2 de l'exconsellera, sí que ha subratllat que "es tracta de sumar", al mateix temps que ha advocat per portar a terme "un moment de renovació".

De fet, Mascarell també ha admès que està "reflexionant sobre un nou projecte de ciutat", però en cap moment ha deixat clar si, en cas que es presentés, ho faria en una candidatura única o hi aniria amb la Crida Nacional per la República. L'únic que ha volgut deixar palès és que ell és partidari de celebrar primàries. "Hi ha moltes cares que poden encapçalar una candidatura per Barcelona. No es tracta de la persona, sinó del projecte", ha sentenciat.