L'alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, no té "voluntat real" de formar govern amb BComú i ERC. Així de contundent s'ha expressat el president del grup municipal d'ERC, Ernest Maragall, en resposta a les paraules de l'alcalde, que ha reiterat aquest diumenge la seva voluntat de pactar amb les dues formacions en una entrevista en La Vanguardia. Per la seva part, la regidora de BComú Jess González ha insistit que Collboni "lideri" una reunió a tres amb la líder dels comuns i exalcaldessa, Ada Colau, i el d'ERC, Ernest Maragall, per explorar un acord per formar govern. Per la seva banda, Xavier Trias ha reclamat a l'alcalde sigui "específicament clar" sobre amb qui vol governar. 

En declaracions als periodistes en el Saló de Cent de l'Ajuntament després d'assistir a la tradicional missa a la basílica de la Mercè, Ernest Maragall ha assegurat que aquesta no és la primera vegada que Collboni diu que vol aquest pacte, que el republicà veu "avui més lluny" que a l'inici de la legislatura. "Portem tres mesos de govern i encara no ha mogut ni un dit en aquesta direcció més enllà de les declaracions. Els fets i les decisions van en direcció contrària", li ha retret l'alcalde socialista, acusant-lo d'estar instal·lat en la provisionalitat permanent.

Ernest Maragall s'ha mostrat disposat a celebrar una reunió amb el PSC i BComú per explorar un possible pacte. En aquest sentit, el líder del grup municipal d'ERC ha assegurat que ell està disposat i obligat a escoltar, però que ja se'l va oferir abans de la investidura a Collboni i ell "no ha mogut ni un dit, ho ha fet ni ho farà, i tot indica que no pensa fer-ho".

BComú reclama una reunió amb el PSC i ERC

Per la seva part, la regidora de BComú Jess González ha reclamat Collboni "una reunió de treball per parlar de temes concrets, no només de cadires," perquè assegura que Barcelona es mereix estabilitat. En aquest punt, Jess González ha afirmat que la seva formació manté la seva postura de no negociar els pressupostos municipals si no arriben a un acord de govern. Amb això, assegura, busquen que no hi hagi un pacte feble a Barcelona, ha dit. Preguntada per l'absència d'Ada Colau en la comitiva popular amb motiu de la Mercè, la regidora ha respost que són un equip i que BComú ha tingut presència en la comitiva, ja que els ha assistit a ella mateixa i el regidor Marc Serra.