A l'alcaldessa de Barcelona Ada Colau li ha sortit el tret per la culata. Ahir l'Ajuntament proposava allargar el tramvia només en un tram, des de Glòries fins a Verdaguer, i fer-ho amb un model de finançament i gestió 100% públic. Feia d'aquesta manera dues concessions, una, al Partit dels Socialistes (PSC); l'altra, a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), per poder aconseguir el major nombre de suports possibles. Els del PSC els aconseguirà —els socialistes van condicionar el seu a la construcció del primer tram— però els d'ERC se li resistiran. En l'avanç d'una entrevista que demà publica el diari Ara, Alfred Bosch és rotund: "Votarem no". Pel líder dels republicans a Barcelona, la proposta de l'equip de Colau és insuficient: Pots tenir molt bones intencions, però no votarem només bones intencions", sentencia.

"El negoci del Robert de les cabres"

Per Bosch no hi ha un pla detallat de la gestió de la nova infraestructura i es pregunta qui en sortirà beneficiat d'una inversió de 200 milions d'euros: "L'Ajuntament avançarà 200 milions d'euros perquè després l'explotació d'aquesta inversió vagi a una empresa privada? La concessió continuarà fins al 2032, no la pensen rescatar i fins aleshores tindrem una inversió pública i els beneficis aniran a mans privades?", es qüestiona perplex. "Si es triplica el passatge, es tripliquen els beneficis? És un mal negoci. És el negoci del Robert de les cabres", afirma.

El candidat d'ERC a l'alcaldia demana a Colau que retiri la proposta i que ho faci bé: "Des d'ara fins a final del mandat no es posarà ni un sol raïl, no hi ha temps. La votació serà simbòlica perquè els interessa que tothom es signifiqui", assegura. Demà a la tarda hi ha la reunió de la Comissió d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat on els grups debatran la proposta presentada ahir. La posició d'Esquerra Republicana serà clara: tombar el projecte d'Ada Colau.