ERC guanyaria les eleccions a l'Ajuntament de Barcelona, segons el baròmetre semestral municipal, que col·loca els republicans en primer lloc en intenció directa de vot amb un 13,8%, seguits de BComú, amb un 12,3%, i el PSC amb un 9,6%.

En roda de premsa aquest dimarts per presentar els resultats, el regidor de Presidència, Jordi Martí, ha atribuït aquests resultats al "bon moment de valoració" d'ERC després de guanyar les eleccions catalanes i ha puntualitzat que la distància amb els comuns encara és d'empat, segons les seves pròpies paraules.

Junts obté a l'enquesta un 7,2% d'intenció directa de vot, la de Cs baixa fins a l'1,1% (la mateixa que registra Vox), mentre que la del PP puja un punt fins i tot, 2,5%, i la CUP, amb un 4,2%, tornaria a entrar al consistori si les eleccions se celebressin ara.

Un suspens per a Ada Colau

El president d'ERC al consistori, Ernest Maragall, es manté com el líder municipal més ben valorat, amb un 5,5, i l'alcaldessa, Ada Colau, suspèn per quarta vegada consecutiva, amb un 4,7, malgrat que ha millorat quatre dècimes la seva valoració respecte al baròmetre de desembre.

TUIT ERC barcelona barómetro municipal

Malgrat el suspens, Martí ha destacat que les valoracions positives a l'alcaldessa creixen respecte a les negatives, que ha apuntat que són més de les que registra Maragall, perquè a Colau "la coneixen més".

El primer tinent d'alcalde i líder del grup municipal del PSC, Jaume Collboni, també ha registrat un 4,7; la mateixa xifra que la presidenta de Junts al consistori, Elsa Artadi, que ha millorat tres dècimes.

El líder municipal del PP, Josep Bou, ha obtingut un 3,2 (ha pujat dues dècimes), la de Cs, Llum Guilarte, un 2,8 (és la que més ha baixat), i el de BCN Canvi, Manuel Valls, ha obtingut un 2,5.

ERC dona suport a Maragall perquè es presenti

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, va mostrar el seu suport a una possible candidatura d'Ernest Maragall a l'alcaldia de Barcelona. Aragonès, que també és coordinador d'ERC, va voler traslladar "tot el seu suport" a una eventual repetició de candidatura de l'actual regidor "si decideix fer el pas i la militància de la federació de Barcelona així ho sanciona", va explicar fa dues setmanes en una entrevista a El Periódico.

Ernest Maragall, de 78 anys, ja va guanyar les últimes eleccions per un regidor i uns 5.000 vots, però l'actual alcaldessa, Ada Colau, finalment va poder aconseguir el suport necessari per seguir al capdavant de l'Ajuntament un mandat més. Si surt elegit en les pròximes eleccions el 2023, Maragall prendrà possessió als 80 anys.

 

Foto principal: El líder d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona, Ernest Maragall / Europa Press